Η έκτακτη ανάγκη εκθέτει το δήμο Κορίνθου!

132

Την πεποίθησή του πως ο Δήμος Κορινθίων έχασε το στοίχημα της πρόληψης, μετά τα όσα συνέβησαν και στα όρια του από τον κυκλώνα «Ζορμπά», επανέλαβε στην διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Βασίλης Νανόπουλος. «Το γεγονός ότι ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποδεικνύει το μέγεθος των ζημιών που καταγράφονται και εδώ και αναιρούν βεβαίως τα όσα είπε ο κ.Πνευματικός περί περιορισμένων καταστροφών» σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» βάζοντας προτεραιότητες στις ενέργειες που εφ’ εξής πρέπει να γίνουν.

  • Η ολοκλήρωση της καταγραφής που έχει ξεκινήσει επείγει προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν. Ο Βασίλης Νανόπουλος εντόπισε αδυναμία στο δήμο να ανταποκριθεί και πρότεινε την συνδρομή ιδιωτών.
  • Οι πολίτες να ενημερώσουν το δήμο για την ζημιά τους αφού δεν μπορούν οι υπηρεσίες αλλιώς να την γνωρίζουν
  • Να ανατεθούν τα έργα με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και όλη την προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να υπάρχει Διαύγεια, Διαφάνεια και Αντικειμενικότητα

Ερωτηθείς  ο υποψήφιος Δήμαρχος για τα ρέματα, τον καθαρισμό τους και την αρμοδιότητα της περιφέρειας σημείωσε: «Η αρμοδιότητα πέρασε στην Περιφέρεια τον Αύγουστο. Έως τότε ο Δήμος τι είχε κάνει; Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική του γιατί είχε και την αρμοδιότητα αλλά και τον χρόνο να παρέμβει αποτελεσματικά και να αποτρέψει τα όσα συνέβησαν εξαιτίας των ακάθαρτων ρεμάτων.»

χ.τ