Η έκρηξη άργησε…. 10 μήνες!

179

Ήταν έκπληξη η επερώτηση του Θοδωρή Βασιλακόπουλου στο Περιφερειακό συμβούλιο για το κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου. Η σκέψη πως η συνεδρίαση είχε οριστεί για την Κόρινθο αιτιολόγησε την επιλογή, όχι όμως και την αναφορά του Περιφερειακού Συμβούλου η οποία μάλλον περισσότερο ως «έκρηξη» λογίζεται!

Και ναι, να το δεχτώ πως ήταν η υπομονή που ξεχείλισε αφού είχαν προταχθεί θέματα Μεσσηνιακού ενδιαφέροντος με την αιτιολόγηση «ήρθαν από μακριά οι εμπλεκόμενοι», όταν όμως έχουν περάσει ήδη 2,5 ώρες συνεδρίασης και το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν συζητείται ακόμα αλλά δια αναφοράς Προέδρου θα προταχθούν εκ νέου άλλα θέματα , Κορινθιακού αυτή τη φορά ενδιαφέροντος, αλλά άλλα και όχι το πρώτο που σαφώς είχε ιδιαίτερη αξία για την περιοχή!

Βέβαια είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις Τατούλη για την αξιοποίηση και τον σχεδιασμό με το Υπουργείο, ωστόσο η επερώτηση έπρεπε κάποια στιγμή να τεθεί στο σώμα προκειμένου να μάθουμε και οι Κορίνθιοι τι ακριβώς έθετε ο Περιφερειακός Σύμβουλος!

Αφού λοιπόν επείσθη ο Πρόεδρος ( που θεώρησε πως από τις 17:00 έως τις 19:15 που αγανάκτησε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος είχε παρέλθει μόλις 1 ώρα (!) συνεδρίασης) για την συζήτηση του θέματος δόθηκε ο λόγος στον ερωτώντα σύμβουλο με την υπόδειξη να τηρηθεί αυστηρά ο χρόνος των 5 λεπτών!

Δεν θα σταθώ στην διένεξη Προέδρου και Συμβούλου για το αν είναι εκτός ή εντός θέματος και την ένταση που δημιουργήθηκε , άνευ λόγου θα έλεγε κανείς και ενώ ο Περιφερειάρχης παραινούσε τον Πρόεδρο «Ήρεμα Ηλία», αλλά θα σταθώ στην τοποθέτηση του συμβούλου ο οποίος μπήκε επιθετικά κάνοντας λόγο για «δώρο Καμμένου σε Τατούλη»! «Είναι άλγος για την Κόρινθο το στρατόπεδο 6 χρόνια, τώρα το ανακάλυψε ο Καμμένος και κάνει δώρο στον Τατούλη τα 40 στρέμματα;» αναρωτήθηκε και συνέχισε! «Δεν έπρεπε να είμαστε εδώ αλλά εκεί. Να δείτε μια φυλακή στην είσοδο της πόλης, να δείτε ανθρώπους που κρατούνται απλά επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα. Να δείτε πως ένα διαμάντι μετατράπηκε σε φυλακή ανθρώπων! Έχω πάει 100 φορές και πιάνεται η ψυχή μου! Τι αν κάνει η Περιφέρεια; Να σταθεί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές! Να μην πάρουμε μόνο 40 στρέμματα αλλά να το αξιοποιήσουμε συνολικά, να βάλουμε κι άλλα πράγματα εκεί όπως ένα κολυμβητήριο ή ένα κλειστό γυμναστήριο. Αυτό ζητώ από εσάς σήμερα, ένα ψήφισμα» κατέληξε ο σύμβουλος ο οποίος κατηγόρησε για όψιμη μνήμη το Υπουργείο ξέχασε όμως πως και εκείνος – ασχέτως εάν το έχει επισκεφτεί 100 φορές ως είπε- στους 10 μήνες που κάθεται στο έδρανο του περιφερειακού συμβούλου , αφορμή της συνεδρίασης του σώματος στην Κόρινθο έθεσε το ζήτημα! Όχι πριν 10 μήνες, όχι πριν 8, όχι πριν 5, αλλά χθες και αφού είχαν γίνει οι ενέργειες – οι όποιες ενέργειες- της Περιφέρειας.

Είναι καλή και θεμιτή η κριτική και οι ερωτήσεις στα σώματα, στοιχεία αναμφίβολα δημοκρατίας! Ο χρόνος και ο τρόπος που γίνονται όμως είναι ενδεικτικά και του τρόπου που καθένας σύμβουλος αντιλαμβάνεται το ρόλο του.

10 μήνες «αφωνίας» δεν αντισταθμίζονται με 5 – 7 λεπτά στεντόριας φωνής;

Και μιλώ για το συγκεκριμένο θέμα διότι μπορεί να υπάρχουν παρεμβάσεις για έτερα και να μην έχουν γίνει γνωστές και ως εκ τούτου να αδικώ τον σύμβουλο…

Στο Περιφερειακό συμβούλιο κάθε σύμβουλος εκπροσωπεί το νομό του, εκπροσωπεί πολίτες και θέματα που τους αφορούν οφείλει να εισάγει…Είτε είναι 10 μήνες είτε είναι περισσότερο και τούτο ισχύει για όλους, ακόμα και για εκείνους που κατεγράφησαν και στο συγκεκριμένο συμβούλιο απλά να παρακάθονται– για λίγο ή για περισσότερο- ν απολαμβάνουν τον καφέ και την συζήτηση τους στα φουαγιέ χωρίς ν ακούν τα θέματα τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις, να ψηφίζουν βάσει της παράταξης και ν αποχωρούν λαμβάνοντας τα οδοιπορικά.

Τούτος δεν είναι ο ρόλος τους αλλά αυτό είναι αντικείμενο έτερης ανάρτησης που θ ακολουθήσει…

 

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.