Ηχηρό το «ναι» των νέων στο Νίκο Σταυρέλη!

909

Γέμισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας ασφυκτικά, δικαιώνοντας την επιλογή της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας» να προχωρήσει σε μια συγκέντρωση για τους νέους, κίνηση πρωτοφανή στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης και του Δήμου. «Τολμήσαμε και πετύχαμε» η παραδοχή του Νίκου Σταυρέλη εκ βήματος! «Παίρνουμε το μήνυμα πως οι νέοι έχουν τον πρώτο λόγο! Δίνουμε χώρο στη νέα γενιά! Η πόλη είναι εδώ, ο δήμος είναι εδώ νέε μου! Πάμε μαζί! Σε μια εποχή που οι αίθουσες δεν γεμίζουν, γεμίσαμε την αίθουσα του Επιμελητηρίου και γι αυτό σας ευχαριστώ!»

 

Δήμος έξυπνος – αποτελεσματικός – ψηφιακός

Οι νέοι αγκάλιασαν την συνάντηση για τον έξυπνο, αποτελεσματικό, ψηφιακό δήμο Κορινθίων που οραματίζεται η «Πνοή Δημιουργίας», για τον δήμο που ήδη εργάζεται καταθέτοντας πρόγραμμα και προτάσεις με σχέδιο και «οδικό χάρτη», εντάσσοντας στους κόλπους της ανθρώπους με όραμα, όρεξη και κατάρτιση, νέους όπως ο Μαρίνος Κονδύλης που έχει ήδη ανακοινωθεί αλλά και οι 3 έτεροι ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης που επίσης θα ανακοινωθούν ως υποψήφιοι σύντομα- είπε ο Νίκος Σταυρέλης- η εκπαιδευτικός Μαρία βλαχοπούλου, ο χημικός Σπύρος Βορτελίνος και ο Γεωπόνος Γιώργος Ζάββος. Οι ανωτέρω ανέπτυξαν με σύντομες και περιεκτικές παρουσιάσεις το «έξυπνο σχολείο» που μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί στο δήμο, την «έξυπνη» πόλη και τον πυλώνα της τη νέα γενιά, τη «νεανική αγροτική επιχειρηματικότητα», τις προτάσεις της «Πνοής» για ένα φιλικό δήμο! Όλα τους απόλυτα εφικτά!

 

Οι Ψηφιακές δεξιότητες του δημότη σε προτεραιότητα

Ο Νίκος Σταυρέλης, κλείνοντας την εκδήλωση και ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν γι αυτήν αλλά και όσους την στήριξαν με την παρουσία τους, πήγε ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας την στόχευση της παράταξης στην ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του δημότη. «Σε μια εποχή που η 4η βιομηχανική επανάσταση μας «σαρώνει» στην κυριολεξία, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση αυτών των δράσεων. Στοχεύουμε σ ένα οικοσύστημα με δράσεις ελπιδοφόρες όπου όλοι, ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας, εθνικότητας και γνώσεων, θα μπορούν ν αποκτούν τις ψηφιακές δεξιότητες. Στην Ευρώπη σε 7 στους 10 ζητώνται αυτές οι δεξιότητες και 1 στους 3 δεν τις διαθέτει. Με την συνεργασία του Δημόκριτου, αμέσως μετά τις εκλογές και με την βούληση των πολιτών, θα προχωρήσουμε σε επιμορφωτικά προγράμματα κάνοντας ένα βήμα προ στο μέλλον. Θα συνεργαστούμε με πεπειραμένες στο είδος επιχειρήσεις και για την εκπαίδευση των πολιτών αλλά και για την τοποθέτηση ανέργων. Θα προχωρήσουμε σε εκπαίδευση των δημοτών που ασχολούνται με την παραγωγή και την κτηνοτροφία και μέσα από ένα πακέτο τεχνικών εργαλείων θα τους οδηγήσουμε σε εισροή νέων καταναλωτών και ανάπτυξη. Θα πετύχουμε ένα έξυπνο και ψηφιακό δήμο».Την εκδήλωση συντόνισε ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης…

Χριστίνα Τσιορωτά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.