“Ζορμπάς” στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεμέας!

505

Θύελλες,ανάλογες εκείνες του Ζορμπά που στα τέλη Σεπτέμβρη έπληξε την Κορινθία, ξέσπασαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Νεμέας. Αιτία τα χρήματα που έλαβε από το Υπουργείο ο δήμος προς αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το φαινόμενο, χρήματα που σύμφωνα με την εισήγηση στο σώμα έπρεπε να “σπάσουν” σε μικρότερα ποσά! Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της μείζονος Βαγγέλης Ανδριανάκος περι “σαλαμοποίησης”, απευθείας αναθέσεων και έργων κατ επιλογήν του Δημάρχου.

“Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το βασικό θέμα ήταν το “σπάσιμο” των 350.000 ευρώ που πήρε ο Δήμος μας, όπως και άλλοι Δήμοι, εξαιτίας του τυφώνα “Ζορμπά” για αντιπλημμυρικά έργα. Όταν λέμε “σπάσιμο” εννοούμε ότι αντί να γίνει δημοπρασία για όλο το ποσό – που μέσα στον Δεκέμβριο θα είχε ολοκληρωθεί αφού το είχαμε ήδη αποδεχτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο – με το πρόσχημα του “επείγοντος”, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να “σπάσει” το ποσό σε μικρότερα των (50.000) ευρώ, πράγμα που επιτρέπει τις απευθείας αναθέσεις σε όποιον εργολάβο θέλει ο ίδιος και χωρίς έκπτωση στο κάθε έργο. Η τακτική αυτή της “σαλαμοποίησης” είναι κατανοητό ότι δεν διασφαλίζει τη διαφάνεια της διαχείρισης τόσο μεγάλων ποσών, ενώ ο Δήμος ζημιώνεται αφού η δημοπρασία θα εξασφάλιζε την εκτέλεση τριπλάσιου έργου με τα ίδια χρήματα. Επιπλέον η εισήγηση του Δημάρχου δεν είχε καμία απολύτως αναφορά για το σε ποια ακριβώς σημεία της Νεμέας και των Κοινοτήτων θα γίνουν τα έργα, γεγονός που δεν επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει γνώση κ γνώμη γι’ αυτά, επιτρέπει όμως στον Δήμαρχο να κάνει έργα, όπου αυτός θέλει. Και έχουμε εικόνα των κριτηρίων του από τα “έργα” που ήδη γίνονται….”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.