Επιχειρηματικό Πάρκο:Μετά τον Ντιγκιρλάκη…το χάος;

300

Είχε «σκοντάψει» στις κακές σχέσεις του Δημάρχου με τον τότε Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και παρολιγον Δήμαρχο της πόλης (για λίγα ψηφοδέλτια μόνο η ήττα του Β. Νανόπουλου, πραγματικότητα με τη οποία ουδέποτε συμβιβάστηκε ο Αλέκος Πνευματικός θεωρώντας πως η αποδοχή του από τους πολίτες  είναι καθολική). Το επιχειρηματικό Πάρκο παρ ότι έργο σπουδαίο, έργο προτεραιότητας έμενε στα συρτάρια με τον Δήμο να τυρβάζει πως το σχέδιο του είναι έτοιμο και υλοποιήσιμο, το Επιμελητήριο όμως και ο Βασίλης Νανόπουλος βάζουν εμπόδια (πόσο πιστευτή μπορεί να είναι μια τέτοια θέση όταν το συγκεκριμένο έργο στήριζε και προωθούσε το επιχειρείν το οποίο εκπροσωπούσε ο Β.Νανόπουλος ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου).

Δημοσιεύματα αναφέρονταν στην δημιουργία το Πάρκου

Η αλλαγή στην ηγεσία του Επιμελητηρίου το Δεκέμβριο υποθετικά «άνοιξε» το δρόμο της αυτής υλοποίησης, είδαμε το Δήμαρχο να παρίσταται στην επίσημη πρώτη του Παναγιώτη Πιτσάκη και εκ βήματος να δηλώνει όχι μόνο αρωγός στο έργο του (φαίνεται άλλωστε τούτο) αλλά και να μιλά για ένα επιχειρηματικό πάρκο το οποίο έχει μπει «ψηλά στις προτεραιότητες», δήλωση η οποία έφερε χαμόγελα!

Τους επόμενους 3 μήνες, ερωτήσεις του Moriasnews στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου στην διάρκεια των μηνιαίων συνεντεύξεων τύπου που καθιέρωσε (και πλέον έχει ξεχάσει!) για την εξέλιξη του ζητήματος «έδειχναν» το δήμο ως τον έχοντα τον πρώτο λόγο αφού εκείνος άλλωστε είχε και το «έτοιμο σχέδιο». Δηλώσεις επιβεβαίωσης έρχονταν και από το Μέγαρο της Κολιάτσου δίνοντας την εντύπωση πως οι υπηρεσίες δίνουν μάχη στον κυκεώνα των διαδικασιών προκειμένου το έργο να προχωρήσει. Στις 8 Μαρτίου ο Δήμαρχος θα δηλώσει ερωτηθείς από τον Moria πως « Εταιρία του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποίαν ήδη υπάρχει συνεργασία και συναντήσεις, θα καθορίσει σύντομα τον τρόπο που θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου εισήγησης για την κατάρτιση οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου. Ο Δήμος ήταν έτοιμος σε προηγούμενο συμβούλιο να εγκρίνει κονδύλι για την εκπόνηση της ύψους 10 χιλιάδων ευρώ ωστόσο η εταιρία φρέναρε την διαδικασία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία. «Οι μελέτες θα γίνουν και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε» 

Πνευματικός: «Τρέχουμε» το Επιχειρηματικό πάρκο, δεν έχει εγκαταλειφθεί!

Το διάστημα αυτό έρχεται η μεγάλη ρήξη του Δημάρχου με τα «πρώτα ονόματα» του συνδυασμού του. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός παρ ότι το βράδυ της ανάδειξης του ως Δήμαρχος είχε δηλώσει πως ήταν η τελευταία φορά που ήταν υποψήφιος, εμφανίζεται πρόθυμος να διεκδικήσει και πάλι το δήμο. Αυτή η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί στην δημοτική του ομάδα η οποία συνεχίζει κανονικά τις ενέργειες «διαδοχής». Το αποτέλεσμα γνωστό! Τα στελέχη αποχωρούν αφού ο Δήμαρχος εμμένει στην υποψηφιότητα του «αδειάζοντας τα», οι δρόμοι χωρίζουν και εκ τοτε καταγράφεται μια μανιώδης προσπάθεια υποτίμησης, υποβάθμισης και απαξίωσης τους από μέρους του, παρ ότι εκείνοι δεν αποτελούσαν μόνο την αιχμή στην διεκδίκησης του δήμου αλλά και προσωπικές επιλογές του ιδίου!

Ένα από τα στελέχη που αποχωρούν ο Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης γνωστός για την χρόνια παρουσία του στην Αντιδημαρχία των Τεχνικών, ένα πρόσωπο που πάντα ο Δήμαρχος εμπιστευόταν. Η αποχώρηση Ντιγκιρλάκη επηρέασε άμεσα και το Επιχειρηματικό Πάρκο για το οποίο σήμερα γίνεται λόγος αφού ο εν λόγω ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της όλης διαδικασίας! 16 Μαρτίου ο παραιτηθείς πια (8-12-17 κατατέθηκε η παραίτηση, Μάρτιο έγινε αποδεκτή!!!)από την θέση αυτή Μπάμπης Ντιγκιρλάκης παραχωρεί συνέντευξη τύπου και μιλά για το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου ενημερώνοντας για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία.

Ο καθορισμός νέου Εντεταλμένου φαίνεται πως είναι στις ενέργειες που άμεσα πρέπει να γίνουν! Ακόμα και σήμερα τέτοια ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει, όπως δεν υπάρχει και ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη της κατά τα λοιπά μέγιστης προτεραιότητας!

Το Επιμελητήριο περιμένει το Δήμο και ο Δήμος… άγνωστο τι!  Εν τέλει αναγνώστη μου… μάλλον δεν έφταιγε ο Νανόπουλος!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.