Επιστρέφουν οι μουριές στην Καλαμάτα

545

 \r\n

Η Καλαμάτα είναι γνωστή ως πόλη της μουριάς, καθώς πρόκειται για ένα δένδρο συνδεδεμένο με το μετάξι, του οποίου η παραγωγή και μεταποίηση στο παρελθόν ήταν μεγάλη στην περιοχή μας. Για την εκτροφή του μεταξοσκώληκα ήταν αναγκαία τα φύλλα της μουριάς, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός τέτοιων δένδρων παλιότερα στην Καλαμάτα.

\r\n

\r\n\r\n Οι μουριές έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαφανισθεί αλλά τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθεια επανακυριαρχίας του δένδρου αυτού στην πόλη.\r\n\r\nΜουριές φυτεύονται σε μεγάλους δρόμους της Καλαμάτας και το γνωστό παράδειγμα της Ναυαρίνου, με το σπουδαίο αισθητικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται στην οδό Φαρών και στην οδό Πλάτωνος, στην περιοχή των αναπλάσεων.\r\n\r\nΣήμερα, άρχισε η φύτευση δεκάδων μουριών σ’ αυτούς τους δρόμους, οι οποίες θα δώσουν άμεσα αποτέλεσμα, όχι μόνο αισθητικό, αλλά και σκίασης το καλοκαίρι.\r\n\r\n

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.