Εντυπωσίασε η «Μεσσηνιακή Γαστρονομία» στο σεμινάριο του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου!

795

Ήταν μια πρωτοβουλία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πως όχι! Τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης αποτελούσαν την εγγύηση και αυτό το γνώριζαν καλά οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου όταν αποφάσιζαν στα πλαίσια του φετινού Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας να εντάξουν για 1η φορά ένα σεμινάριο «Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»! Το σεμινάριο που υλοποιούν τα τελευταία 6 χρόνια προσδίδοντας αναγνώριση και κύρος στα τοπικά προιόντα και τους επιχειρηματίες, ενισχύοντας τον τουρισμό και την οικονομία! Η δικαίωση ήταν σε απόλυτο βαθμό αφού παρουσιάστηκαν συναρπαστικοί γευστικοί συνδυασμοί από επαγγελματίες του είδους, Μεσσήνιους, ανθρώπους που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια παράδοση του τόπου.

Η συμμετοχή , τόσο στο πρακτικό όσο και στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, αθρόα, απόδειξη και εκείνη της σημαντικότητας της διοργάνωσης από ένα ίδρυμα που στόχο έχει μέσα από αυτά τα «να παρουσιάσει στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού όλες τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για μια συνολικά βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, προς όφελος του αγροτικού τομέα, της κοινωνίας, του πολιτισμού και του ίδιου του περιβάλλοντος» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που το ίδιο το ίδρυμα εξέδωσε.

FB : www.facebook.com/kotsiaris

Στην εναρκτήρια εισήγηση του σεμιναρίου ο κ. Θοδωρής Σπηλιώτης αναφέρθηκε στις αρχές του Αθωνικού Μάνατζμεντ και πώς αυτές μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή στην οργάνωση και λειτουργία μιας επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Πίττας εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας γαστρονομικών κοινοτήτων με στόχο την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας για την ανάπτυξη ουσιαστικά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης από την πλευρά του ανέδειξε την αξία του σωστού branding και marketing στο στήσιμο ενός εστιατορίου και ολοκληρώνοντας το θεωρητικό σκέλος ο κ. Χάρης Τζανής παρουσίασε τους βασικούς κανόνες για την επίτευξη της γευστικής αρμονίας ποτού και φαγητού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και απευθύνθηκε σε ένα ευρύ κοινό με ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής.

       

Πληροφορίες για το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το Ίδρυμα ‘Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου’ είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.