Εκλογές Επιμελητηρίου Κορινθίας: Χάθηκε η μπάλα και… η ουσία !

564

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Όταν παίρνω φόρα – φόρα κατηφόρα που λέει και το λαϊκό άσμα! Αυτά ήρθαν να μας βρουν στα επιμελητηριακά! Κι αν μέχρι πρότινος μια αγωνία την είχαμε για το πότε θα στηθούν κάλπες , τώρα μας βρήκαν άλλες αγωνίες! Πιο μεγάλες! Και από πού να φυλαχτούμε δεν ξέρουμε! Ανοίξαμε ζήτημα για το που θα στηθούν κάλπες και να ταν το μόνο; Καλά θα ταν αγαπητέ μου αναγνώστη που καλά – καλά τα μπάνια σου δεν τελείωσες και σου έρχονται οι πληροφορίες ενθεν και εκείθεν και έρμαιο νιώθεις σ έναν πόλεμο που ουδείς ξέρει γιατί άρχισε, σ έναν πόλεμο που δεν ξέρω αν έχει τακτική πόσο δε μάλλον ουσία!

Μας βρήκε λοιπόν Αυγουστιάτικα, μαζί με τα μπάνια του λαού η ζέση ενός υποψηφίου να κάνει αγώνα προεκλογικό ωσάν να ήταν δήμαρχος ή περιφερειάρχης ή Βουλευτής! Ξεκίνησαν οι συναντήσεις και… το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται!

Διότι πας να συναντηθείς, δεν πρέπει να πεις και κάτι; Αλλά τι να πεις με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες; Νατα τα ατοπήματα! Και νατες και οι καραμπόλες!

Διότι μπορεί οι ανακοινώσεις και τα τοιαύτα να δείχνουν πως χέρι έμπειρο έχει αναλάβει , στο προφορικό όμως; Το γνήσιο του υποψηφίου υπερτερεί και προκαλεί επιτρέψτε μου!

Γιατί προκαλεί;

Μα γιατί στις αναφορές , λόγω άγνοιας; Λόγω τακτικής; Αναφέρονται και άλλοι φορείς, όχι ιδρύματα αγαπητέ μου, αλλά φορείς που… σηκώνουν το γάντι και με την σειρά τους απαντούν και – αν θες και την ταπεινή μου άποψή – σε εκθέτουν!

Δεν είναι και λίγο ολόκληρη Πρόεδρος Ομοσπονδίας να σε χαρακτηρίζει βιαστικό, και πώς να μην είσαι αφού λίγες ώρες μετά τα όσα δήλωνες στην Κολιάτσου, συγνώμες ζητούσες από τα ερτζιανά… δεν είναι και λίγο να σου λέει μια Πρόεδρος να σου στείλει το καταστατικό του Επιμελητηρίου για να ενημερωθείς πως είναι φορέας έτσι ώστε… μελλοντικώς να μην υποπέφτεις σε ανάλογα λάθη!

Καραμπόλες αναγνώστη μου, με τους αυτοδιοικητικούς να προσπαθούν να αποφύγουν τις συγκρούσεις και να κρατήσουν ισορροπίες, παράλληλα όμως να ασκούν και την κριτική τους στον εν ενεργεία του Επιμελητηρίου!

Με τον εν ενεργεία Πρόεδρο από την πλευρά του να ετοιμάζεται για το Αναπτυξιακό Συνέδριο του 2025 ,χωρίς να ξέρει ούτε και ο ίδιος που θα είναι το 2025 , αλλά και να εξανίσταται τόσο για την Κολιάτσου που τον μαλώνει για το Αναπτυξιακό όσο και για τον υποψήφιο που λίγες μέρες πριν τον είχε επισκεφτεί στο Επιμελητήριο και λόγια θερμά είχαν ανταλλάξει αλλά από το Μέγαρο της Κολιάτσου αλλιώς τα είπε, επιτρέποντας να γίνει κριτική στην σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου ( που είναι και αντιπολίτευση στο δήμο μην ξεχνιόμαστε)από το δήμαρχο, άδικη κατά την εκτίμηση του για το επιχειρηματικό πάρκο και την δημιουργία του που ακόμα την περιμένουμε!

Διότι είπε ο Πρόεδρος «το ξέρει ο Υποψήφιος πως το πάρκο δεν μπορεί να γίνει μόνο από το Επιμελητήριο ή μόνο από το Δήμο αλλά… δεν το πε»! Σίγουρος είσαι Πρόεδρε μου όμως ότι το ήξερε;;;;

Μπερδεύτηκες αναγνώστη μου! Το ξέρω!

Και που να δεις τι έχει να γίνει μέχρι το Δεκέμβρη ή τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία που επισήμως θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες διότι μέχρι τότε σου λέω, όρκο μην παίρνεις για το ποιος θα ναι και ποιος όχι!

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και φαντάζομαι για τους ίδιους τους επιχειρηματίες που γίνονται αποδέκτες όλων αυτών, ακόμα πιο επιτακτικά ,είναι εαν οι υποψήφιοι θα κινηθούν έτσι το επόμενο διάστημα!

Αν επαναπαυθούν σε μια τακτική κόντρας, εντυπώσεων, κριτικής και πολεμικής.

Αν επιλέξουν εν τέλει να μην μιλήσουν για την ουσία, να μην καταθέσουν προτάσεις, να μην αναφερθούν στις δικές τους θέσεις και πράξεις , να μην αναπτύξουν το όραμά τους για το θεσμό που θέλουν να υπηρετήσουν!

Προς το παρόν , δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έχει διαφανεί!

Ο Αγώνας για το επιμελητήριο θυμίζει προεκλογικό αγώνα για την αυτοδιοίκηση και μάλιστα πολύ παλαιάς κοπής!

Και αυτό το «μπέρδεμα» αγαπητέ μου υποψήφιε είναι σοβαρότερο απ ότι εκείνο του φορέα που έγινε ίδρυμα σ ένα δελτίο τύπου ή του ιδρύματος που είδε τον τίτλο του να αλλάζει από εμπορικό σε επαγγελματικό σε μια αίτηση τοποθέτησης κάλπης ( η Πρόεδρος το είπε δεν το λέω εγώ!)

Αυτά τα… μπερδέματα λύνονται με εντατική ανάγνωση και σπουδή… Τα υπόλοιπα , θα μου επιτρέψετε, αποτελούν επιλογή και ως εκ τούτου δεν λύνονται αλλά υλοποιούνται!

Αν λοιπόν έτσι οδεύετε προς το Επιμελητήριο, αν έτσι το διεκδικείτε, συνεχίστε να το κοινωνείτε σ εκείνους που θα ψηφίσουν και το τελευταίο τότε που θα τους απασχολεί θα είναι… το που θα στηθούν οι κάλπες. Γιατί τότε θα έχουν να επιλέξουν επι της ουσίας Διοίκηση ή επί των Εντυπώσεων Διοίκηση.

Καλό αγώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.