Δώρα για τα παιδιά των κληρικών και των υπαλλήλων της Μητρόπολης προσέφερε ο Μητροπολίτης

808
KODAK Digital Still Camera

Το Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε κυριολεκτικά από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, εκδηλώσης για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εχθές Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, από το πρωί, που ξεκίνησε η προσέλευση, επεκράτησε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης καλωσόρισε με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα παιδιά, τα οποία εισέπραξαν αφειδώς τα συναισθήματα αυτά και έψαλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια υπό την βοήθεια της Πρεσβυτέρας δασκάλας κ. Παυλίνας Χαμάλη. Στην σύντομη ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας στάθηκε σε δύο κυρίως σημεία. Αρχικά, εξέφρασε την απορία του αλλά και την δυσφορία του για την απροκάλυπτη απόπειρα των κατευθυνόμενων διοικητικών κέντρων για από-ιεροποίηση των Χριστουγέννων. Μάλιστα τόνισε ότι πρόκειται πλέον περί θράσους αλλά και ανοησίας να προσπαθεί κάποιος να εορτάσει τα Χριστούγεννα χωρίς Χριστό! Ακολούθως, εξήρε την σημαντικότητα της Ιερατικής οικογένειας, ιδιαιτέρως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει την επιτροπή διαλόγου με την Πολιτεία για τα θέματα Εκκλησίας-Κράτους, της οποίας όλως τιμητικώς μετέχει, ώστε και ο νέος χρόνος να αναδειχθεί ενισχυτικός και στηρικτικός προς την ιερατική οικογένεια, όπως αντιστοίχως αυτή πράττει για την Ελληνική Κοινωνία.

Εν συνεχεία, ευλόγησε την Βασιλόπιττα και προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους πέντε (5) «τυχερούς» που «έτυχαν» το φλουρί και μοίρασε δώρα ανάλογα με την ηλικία τους σε όλα τα παιδιά. Στο ποσό των δώρων συνεισέφερε με μια γενναία χορηγία ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος Wind Κορίνθου, κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, ο οποίος σπεύδει σχεδόν πάντοτε συνδράμει στο Φιλανθρωπικό αλλά και στο ευρύτερο Κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας. Τα παιδιά με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους Πατέρα του προσέφεραν, ως συμβολικό αντίδωρο και ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης, ένα ρολόι τοίχου.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου όπου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα πλαισιωμένο από διασκεδαστή – παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή Ελληνική Μουσική για τους μεγάλους.

Η Εκδήλωση, που με αγωνία περιμένουν κάθε χρόνο τα παιδιά των Ιερέων της Κορινθίας, έλαβε τέλος με τις ευχαριστίες και τις ευχές όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της τόσο χαρούμενης, εορταστικής και συνάμα εποικοδομητικής και ενοποιού συνάξεως. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.