ΔΣ Κορίνθου:Συζητούσαν 3 ώρες όντες…αναρμόδιοι!

575

Χωρίς απόφαση για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Άσσου -Λεχαίου και το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων πριν από λίγη ώρα. Οι κάτοικοι έχοντας συγκεντρώσει 75 υπογραφές έθεσαν το ζήτημα τόσο των τόκων που έχουν χρεωθεί στους λογαριασμούς και την καθυστέρηση στην απόδοση τους από την υπηρεσία όσο και της τιμολογιακής πολιτικής η οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετική αφού το νερό το διάστημα των συγκεκριμένων λογαριασμών δεν ήταν πόσιμο.

Οι εντάσεις , άλλες δικαιολογημένες και άλλες εντελώς εξωφρενικές σαν κι αυτή των αντιδημάρχων Καμπούρη και Χατζή που επιτέθηκαν λεκτικά στον εκπρόσωπο των πολιτών θεωρόντας πως ειρωνεύεται το Δήμαρχο με την φράση ” Ο Δήμαρχος μας”, δεν έλειψαν από την συζήτηση η οποία υπήρξε ατέρμονη και πάλι αδικαιολογήτως αφου ο Δήμαρχος προχώρησε σε αναφορά όλων των ενεργειών επί της υδροδότησης του δήμου υποστηριζόμενος από ανάλογες συμβούλων του χωρίς να αποφύγει τις πολιτικές αναφορές με αποδέκτη τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Νανόπουλο ο όποιος καταλόγισε μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης αλλά και αποχέτευσης αλλά και προεκλογικές συμπεριφορές στην εν λόγω περιοχή, ανάλογες του 2014 όταν το πόσιμο νερό έτρεξε στις βρύσες μόνο για λίγες ημέρες.

Ο Δήμαρχος αδυνατώντας να συγκρατηθεί δήλωσε ευθαρσώς πως το νερό θα είναι και πάλι εκείνο που θα του δώσει τις εκλογές προσπερνώντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων για απάντηση επί των συγκεκριμένων θεμάτων.

Εν τέλει και αφού ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως η τιμολογιακή πολιτική είναι ενιαία και δεν αλλάζει- προσπερνώντας τη νομοθεσία που μιλάει για άλλη χρέωση πόσιμου νερού και άλλη μη πόσιμου όπως είπε ο κ.Νανόπουλος- και “πατώντας” στην ανταποδοτικότητα της υπηρεσίας, παρέπεμψε το θέμα στην αρμόδια επιχείρηση, την ΔΕΥΑΚ, έχοντας βέβαια προκαταβάλει με την τοποθέτηση του και την δική της απόφαση αν και σημείωσε πως ” όπου υπάρχουν λάθη στις χρεώσεις, θα διορθωθούν”.

Περισσότερα για τα όσα συνέβησαν απόψε στην τρίωρη συζήτηση για το θέμα, σε αυριανά δημοσιεύματα του Moriasnews…

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.