Διαγραφή Καμπόσου: Μια ατυχής δήλωση ή μια στοχευμένη “ηρωική έξοδος” ;

1189

Η είδηση της διαγραφής του από το κόμμα της ΝΔ , το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν οπωσδήποτε ηχηρή.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο ο οποίος στο τακτικό εβδομαδιαίο του τηλεοπτικό διάγγελμα έβαλε κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με οξύτατους χαρακτηρισμούς , τους οποίους μπορείτε να ακούσετε και να διαβάσετε εδώ στο.άρθρο

Η αλήθεια είναι πως πριν υπάρξουν αυτές οι πολιτικές εξελίξεις, παρακολουθώντας τις δηλώσεις του δημάρχου στα δημοσιογραφικά γραφεία την Παρασκευή, αναρωτηθήκαμε γιατί στην προκειμένη περίπτωση επαναφέρει την υπόθεση Μπουτάρη ο δήμαρχος  , όταν προ εικοσαημέρου προσπαθούσε με «νύχια και με δόντια» να αποδείξει πως δεν είχε αναρτήσει ο ίδιος το σχόλιο «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών» , την ημέρα του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Αυθόρμητα λοιπόν αναρωτηθήκαμε «Μα τι κάνει;»

Οι τοποθετήσεις του την προηγούμενη Παρακευή όχι απλώς συνδέονταν απόλυτα με το άστοχο και εμπαθές σχόλιο που διέψευσε πριν από 20 ημέρες , αλλά από το ύφος των δηλώσεων θα έλεγε κανείς πως  επεδίωκε να συνδέσει νοερά την υπόθεση αυτή με εκείνον.

Τι λόγο λοιπόν είχε ο Καμπόσος να μιλήσει την Παρασκευή έτσι για τον Μπουτάρη; Άπλετος ο χώρος του να αναφερθεί σε όλους τους τόνους για το Μακεδονικό, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό εξωτερικών, ακόμα ακόμα και για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αλλά με όρους πολιτικούς.

Τι λόγο είχε να αναφερθεί στους Εβραίους; Στα μπορντέλα; Στους Νεοδημοκράτες βουλευτές που στις τηλεοράσεις τα μασάνε;

Υποπτευόμαστε ,πως ενδεχομένως , μετά την προ εικοσαημέρου αναρτισο-περιπέτειά του , έκρινε (κακώς όπως αποδείχθηκε) πως η ΝΔ θα είχε πολύ ελαστικές ανοχές μαζί του.

Για ποιο λόγο; Έκρινε πως έχει γίνει γνωστός και δημοφιλής στους κύκλους των μακεδονομάχων της χώρας και δη της Θεσσαλονίκης , έκρινε πως έχει πολιτική ευφράδεια, και έκρινε πως η ΝΔ δεν θα τολμούσε να τον διαγράψει.

Γιατί, εδώ που τα λέμε,  είναι ολοφάνερο πως ο δήμαρχος κινείται στις παρυφές των άκρων της κεντροδεξιά παράταξης.

Είναι φανερό πως όλη του η «πολιτική» δραστηριότητα με αφορμή το Μακεδονικό, δημιουργησε ένα μεγενθυτικό φακό στην κρίση του, σε σχέση με την πολιτική και αυτοδιοικητική του οντότητα.

Πολλά τα σενάρια περί εμπλοκής του και συμμετοχής του στη δημιουργία Εθνικού Λαικού Κόμματος.

Μπέρδεψε την αυτοδιοικητική ιδιότητα, με τα τερτίπια της πολιτικής, μπέρδεψε τα πολιτικά διαγγέλματα με τα έργα στο δήμο Άργους Μυκηνών, τα κολυμβητήρια με τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, τις  αναπλάσεις με την εξωτερική πολιτική. Πολλές φορές είχαμε σημειώσει πως ο δήμαρχος φαινόταν να στριμώχνεται στον αυτοδιοικητικό του ρόλο.

Και όχι γιατί ένας δήμαρχος , εκλεγμένος με τέτοια ποσοστά, δεν μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ή την αντίθεσή του σε όλα αυτά που γίνονται, αλλά ένας δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον πολιτικό. Εκτός εάν ολοκληρώνει τον αυτοδιοικητικό του κύκλο και πάει για άλλα.

Ο Καμπόσος λένε οι φίλοι του εκπροσωπεί την λαική δεξιά.

Δεν γνωρίζω εάν η επίσημη «λαική δεξιά» προσυπογράφει αυτά που λέει ο δήμαρχος. Η επικοινωνιακή του πολιτική και προβολή άλλα δείχνουν. Γι αυτό και κατά την άποψή μας η ΝΔ του  έβαλε «φρένο».

Γι αυτό και  το «crash test» επεδίωξε την Παρασκευή ο ίδιος ο δήμαρχος, για να μπορέσει να διαπιστώσει σε ποιο σημείο ουσιατικά έχουν τεθεί οι κόκκινες γραμμές. Και διαπίστωσε πως τις υπερέβη.

«Θα καταλάβει το λάθος της η ΝΔ» είπε ο δήμαρχος σχολιάζοντας την διαγραφή του.

Ενδεχομένως. Ίσως να μετρήσει και απώλειες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι μεγαλύτερες από τον ίδιο όμως. Στην Αργολίδα η ΝΔ είναι κραταιά.Χειρότερα  θα ήταν τα «μπερδεμένα δεξιά ιδεολογήματα» στην προκειμένη περίπτωση. Για τον ίδιο όμως, η ΝΔ αποτελεί την «πολιτική μαγια» και την σίγουρη προοπτική της επόμενης θητείας.

Αυτή την ώρα δεν γνωρίζω ειλικρινά , εάν η διαγραφή  από τη ΝΔ είναι πλήγμα για τον Καμπόσο ή ηρωική έξοδος.

Επειδή είναι ευφιής άνθρωπος, δεν μπορώ να δεχτώ πως μέτρησε έτσι το πολιτικό του ανάστημα και πίστεψε πως ουδείς θα έχει την τόλμη να τα βάλει μαζί του.

Θα ήταν τεράστια ανοησία, υπό την μέθη της υπεπροβολής και των κακών συμβουλών των επικοινωνιολόγων του.

Ούτε πιστεύω στους αυθόρμητους πατριωτισμούς.

Θεωρώ εν τέλει πως η τηλεοπτική του δήλωση της Παρακευής, ήταν στοχευμένη.

Γιατί και ποιος ο λόγος;               

Ο ίδιος θα μας το  δείξει.

 

Τζένη Σουκαρά 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.