Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου: 20 χρόνια προσφοράς!

842

“Γενέθλια” έχει σήμερα η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, κλείνει τα 20 της χρόνια! 20 χρόνια προσφοράς στον τόπο, 20 χρόνια δράσεων που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στα πολιτιστικά πράγματα της Κοιρνθίας.

Τα εγκαίνια της πραγματοποιήθηκαν το 1998, σαν σήμερα, στο κτίριο που όλοι γνωρίζουμε, στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Πυλαρινού. Σκοπός της  είναι η συλλογή έργων Τέχνης, η προβολή καλλιτεχνών – δημιουργών, η πνευματική – πολιτιστική αναβάθμιση και αισθητική αγωγή των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, η διάσωση και συντήρηση καλλιτεχνικών θησαυρών και πολιτισμικών αγαθών. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με τις περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων εικαστικών αλλά και με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, που απευθύνονται σε όλους .

Η Πινακοθήκη σήμερα και φιλοξενεί μόνιμες συλλογές με έργα, που χρονολογούνται από το 1567. Τα έργα έχουν αποκτηθεί κατόπιν δωρεών από τους Κορίνθιους, Σωτήριο Πυλαρινό, ζωγράφο – συντηρητή έργων Τέχνης, Νικόλαο Θεοδώρου, συλλέκτη, Θεόδωρο Μάρκελλο, ζωγράφο και Αντρέα Γκολφινόπουλο, ζωγράφο. Παράλληλα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια ενώ κατα καιρούς στους χώρους της παρουσιάζονται και εκθέσεις φωτογραφίας. 

Όντας στο κέντρο της πρωτευούσης, κάθε Κορίνθιος θα πρέπει να την επισκεφτεί έστω και μια φορά!

χ.τ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.