Δεν πληρώνεις κοινόχρηστα; Κινδυνεύεις με κατάσχεση!!

2593

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να μείνουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πολυκατοικιών  ακόμα και στην  Κόρινθο, καθώς, είτε αδυνατούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα ή είναι κατ΄ επάγγελμα «φεσατζήδες». Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι οι διαχειριστές να τρέχουν κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως ο Βέγγος, αδυνατώντας να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο αποθεματικό και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ή συντήρηση των ασανσέρ. Στο τέλος, το βάρος πέφτει στους λίγους και συνεπείς και με εισόδημα ιδιοκτήτες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να συμπληρώσουν το αποθεματικό.

Ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με κατάσχεση

Γνωρίζατε ότι μπορεί να χάσετε το σπίτι σας από τα απλήρωτα κοινόχρηστα; Και όμως… ο νομοθέτης έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορεί ο διαχειριστής μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του κτιρίου να προχωράει άμεσα σε δικαστικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της οικοδομής και να επιτύχει τη λειτουργία της. Ο διαχειριστής μέσα σε μικρό διάστημα 2 εβδομάδων έχει τη δυνατότητα να καταθέσει και να πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλές κοινοχρήστων σε βάρος όλων των συνιδιοκτητών που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς. Δεν έχει σημασία το ύψος των οφειλών, ούτε εάν αυτά έχουν καταβληθεί έως ένα μέρος μόνο. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι στα δικαστήρια «σύρεται» ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ανεξάρτητα εάν εκείνη τη χρονική στιγμή η ιδιοκτησία του είναι μισθωμένη ή όχι.

Χωρίς κλήτευση

H διαταγή πληρωμής εκδίδεται χωρίς την κλήτευση του οφειλέτη-ιδιοκτήτη στο δικαστήριο, ενώ ο διαχειριστής προσκομίζει τα παραστατικά των χρεών, όπως και αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας. Εν τέλει, η διαταγή πληρωμής εκδίδεται σε βάρος του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα ποσά, ενώ στη συνέχεια μπορεί να διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού τα χρήματα από τον μισθωτή. Η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη, εάν ληφθεί υπόψη ότι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν αποπληρώσει τα χρέη απειλείται με κατάσχεση του ακινήτου που πραγματοποιείται για λογαριασμό της πολυκατοικίας.

Γ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.