«Δεν άνοιξε ρουθούνι» !

212

22ο στην ημερήσια διάταξης της Δευτεριάτικης συνεδρίασης και… δεν άνοιξε ρουθούνι!!! Το θέμα της επιχορήγησης του συλλόγου της δασοπροστασίας της Σολυγείας το οποίο δημιούργησε- χωρίς ο ίδιος  ο Σύλλογος να το επιδιώκει- ορυμαγδό,( Κατεγράφησαν  ατυχείς δηλώσεις (Ο Αντιδήμαρχος, ο “τοπικισμός” και ο σύλλογος που “σβήνει τα Περιβολάκια”!), καταγγελίες περι παραποιήσεων (Ο Νίκος Σταυρέλης για την υπόθεση Πλαστογραφίας (;) στο Δήμο Κορινθίων !) επιθέσεις κατά εκείνων που έκαναν τις καταγγελίες (Θα σβήσουν οι “φωτιές” που άναψε στην δημοτική παράταξη η επιχορήγηση των εθελοντών της Σολυγείας;), αντιδράσεις από θιγόμενους από τις ατυχείς δηλώσεις συλλόγους (Οι εθελοντές απαντούν για το “σβήσιμο στα Περιβολάκια”: Κρίμα να έχουμε τέτοιους εκλεγμένους! (video))) επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης τη Δευτέρα  και πέρασε… ησύχως! «Συν 2.000 ευρώ» ήταν η λιτή εισήγηση που έθεσε στο σώμα ο Πρόεδρος, χωρίς βαρύγδουπες δημαρχιακές δηλώσεις – όπως αυτές είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες μέρες-, χωρίς αναφορές στην περιβόητη συνομιλία του υποψηφίου Νίκου Σταυρέλη με τον Πρόεδρο Κοντογιώργο και το «εντάξει» που φέρεται να είπε κατά δήλωση του Δημάρχου, χωρίς τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Χατζή που ουσιαστικά δημιούργησε το όλο ζήτημα με τον υπερβάλοντα ζήλο που επέδειξε προκειμένου να πείσει το σώμα να υπερψηφίσει ποσό 9.000 ευρώ και όχι 5.000 όπως είχε τεθεί στην εισήγηση (ιστορική η δήλωση του περι «συλλόγου που σβήνει τα περιβολάκια»Το «σβήσιμο» στα περιβολάκια άναψε φωτιά στο Μέγαρο της Κολιάτσου!)

Η απόφαση βέβαια για την πρόσθετη ενίσχυση των 2.000 ευρώ δεν ήταν ομόφωνη αφού ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος – αφού σημείωσε πως συμφωνεί με την επιπλέον επιχορήγηση- κατέθεσε πρόταση για αύξηση της τάξεως των 2.000 ευρώ σε όλους τους συλλόγους δασοπροστασίας για τις ανάγκες τους, σημειώνοντας να έρθει ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση. Την πρόταση αυτή υποστήριξαν οι κ.κ Πιέτρης και Σταυρέλης ωστόσο δεν ελήφθη υπόψιν δεδομένης της συγκεκριμένης εισήγησης αλλά και της τοποθέτησης του Δημάρχου πως «χρήματα δεν υπάρχου» για την συγκεκριμένη αύξηση! «Τα χρήματα είναι δεσμευμένα στους κωδικούς για ανάγκες δασοπροστασίας του δήμου» είπε ο Αλέξανδρος Πνευματικός προσπερνώντας την αναφορά του Νίκου Σταυρέλη περί «αδιάθετων κονδυλίων πυροπροστασίας».

Κάπως έτσι λοιπόν το αίτημα ικανοποιήθηκε, άλλωστε κανείς δεν είχε επί της ουσίας αντιδράσει, με όπλα και μπαλάσκες να αναμένουν επόμενο ζήτημα για να κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους!

χ.τ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.