Δήμαρχος θεωρεί «προσβολή» το campus ΑΜΕΑ;

526

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά που κατεγράφη στο συνέδριο για τον τουρισμό και τον ιαματικό τουρισμό των ΑμεΑ στην Πελοπόννησο την περασμένη Παρασκευή στο Λουτράκι, περί Δημάρχου που δεν επιθυμεί να φιλοξενήσει στην περιοχή του δομή μακροχρόνιας διαμονής ΑμεΑ. Η αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη , στο σημείο της περιγραφής των δομών που θα αναπτυχθούν από την Περιφέρεια σε Λουτράκι και Καλαμάτα, των Campus που εκτός από την διαμονή θα παρέχουν επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και αποκατάσταση στους διαμένοντες. «Υπήρξε κάποιος δήμαρχος ο οποίος είπε ότι θεωρεί προσβολή να γίνει κάτι τέτοιο στον τόπο του και πως προτιμά να γίνουν καλύτερα  κατοικίες αξιωματικών» η χαρακτηριστική φράση του Περιφερειάρχη ο οποίος κατέληξε πως τέτοιες αναφορές αποδεικνύουν πως ακόμα και σήμερα υπάρχει ακόμα ένας υφέρπων ρατσισμός και μια πολιτική αποκλεισμού στα άτομα με αναπηρία.

Όσο για το ποιος είναι ο Δήμαρχος; Αναζητώντας κανείς τα στρατόπεδα στα οποία η Περιφέρεια έχει ζητήσει και έχει λάβει παραχώρηση στρεμμάτων ( τα οποία θα εκμεταλλευτεί) έχει και την απάντηση του…

ΥΓ: Το Campus στο Λουτράκι έχει ανακοινωθεί από το Περιφερειακό που φιλοξενήθηκε στην Κόρινθο στις 10 Σεπτεμβρίου, πως θα φιλοξενηθεί στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λουτρακίου, ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Γκιώνης απαλλάσσεται της αναφοράς!

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.