“Δήμαρχοι φτιάξτε γήπεδα, τα Σωματεία ασφυκτιούν!”

1297

Την εγρήγορση των δήμων της Πελοποννήσου ζητά η Ε.Σ.ΠΕ.Π με επιστολή της προκειμένου το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ να αξιοποιηθεί στο έπακρον!

Η επιστολή σημειώνει τα τεράστια ζητήματα που σήμερα υπάρχουν με τους αθλητικούς χώρους, την φιλοξενία των σωματείων και εν τέλει την αποτροπή των νέων απο τον αθλητισμό και επιτακτικά ζητά να αξιοποιηθούν τα χρήματα που φτάνουν στους δήμους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθούν καινούργιοι χώροι οι οποίοι κα καλύψουν και τις ανάγκες!

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΣΠΕΠ :

«Η αξιοποίηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» από τους Δήμους θα συμβάλει, στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το παρόν Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π., από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Ένωσης προσπαθεί, να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μέλη της, στην ανεύρεση προπονητικών ωρών στα υπάρχοντα κλειστά γήπεδα.

Ένα πρόβλημα που δυστυχώς, αποτρέπει τόσο τη νέα γενιά, όσο και τους μεγαλύτερους να έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Αγαθό της Άθλησης.

Σε συνέχεια των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων μας, αποστείλαμε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή σε όλους τους Δήμους της ζώνης ευθύνης μας καλώντας τους, να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά τη χρηματοδότηση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων.

Η απορρόφηση των χρημάτων θα βοηθήσει, στη βελτίωση των υπάρχων υποδομών, στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που οι αυξημένες ανάγκες απαιτούν, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για άθληση.

Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, βοηθώντας τα σωματεία και τους πολίτες σε κάθε περιοχή.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Π., σε συνεργασία με τα σωματεία μέλη της, καθώς και με άλλους φορείς του αθλητισμού θα παρακολουθεί την εξέλιξη, και με παρεμβάσεις της θα συμβάλει στην απορρόφηση των κονδυλίων και την ικανοποίηση του αιτήματος για χώρους άθλησης.

Εκ του Δ.Σ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.