Δήμαρχοι που δεν έκαναν τίποτα για τις τσούχτρες στην περιοχή τους

131

“Mπράβο δήμαρχε! Να κάνουμε και κανένα μπάνιο!” γράφει κάτω απο το post δημάρχου στο fb ψηφοφόρος – θαυμαστής του, θέλοντας να τον επιβραβεύσει που έφυγαν οι τσούχτρες.

Δεν έχει σχέση ποιος ήταν ο δήμαρχος αυτός, σημασία έχει πως πλην του Γιώργου Γκιώνη ουδείς έκανε τίποτα για να προφυλάξει τους λουόμενους της περιοχής του απο τις τσούχτρες. 

Και για να είμαστε και ακριβείς ,όσοι  θυμήθηκαν να κάνουν κάτι, το έκαναν τον  μήνα Μάιο στέλνοντας ένα έγγραφο προς το υπουργείο για λήψη μέτρων απο τσούχτρες.Ξέρεις τώρα, να υπάρχει ένας αριθμός πρωτοκόλλου.  Κι εδώ εννοώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεως, τον Ηλία Ανδρικόπουλο, του οποίου το αίτημα “πήγε άκλαφτο” εαν ενθυμίστε, καθότι το υπουργείο του απαντούσε σχεδόν αυτιστικά , για τον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα, ουδείς ήλθε σε διάλογο με τους επιχειρηματίες που διατηρούν παραλιακά μαγαζιά. Κάποιοι δεν έβλεπαν καμία τσούχτρα στην θάλασσα των διοικητικών τους ορίων, άλλοι δε, παρά το αίτημά τους κατηγορούσαν τα ΜΜΕ  για μυθεύματα αφού είναι γεγονός και δημαρχιακώς εξακριβωμένο πως οι μέδουσες δεν επιθυμούσαν την περιοχή τους. Κι εδώ πάλι εννοώ  τον Ηλία Ανδικόπουλο. 

Ο Σταματόπουλος σκέφτηκε ενδεχομένως πως ο Τατούλης θα εξαναγκαστεί να βάλει δίχτυα σε όλη την παράλια ζώνη, επομένως σου λέει,  ορεινός είμαι δεν βλέπω τον λόγο να μπλεχτώ με την αρμύρα, και ο Πνευματικός είχε έναν λόγο να ασκήσει δριμύ κατηγορώ στην Περιφέρεια για εγκληματική αμέλεια προς την περιοχή , πλην όμως το παράδειγμα Γκιώνη υπήρξε εξόφθαλμο, και ιδιαίτερα φλύαρο..Έλεγε πως εαν σε ενδιαφέρει τρέχεις…Τρέχεις , τρέχεις και τον Τατούλη και τα υπουργεία!

Έτσι λοιπόν, ερμηνεύεται πολιτικά η “βαρεμάρα”με την οποία οι δήμαρχοι επικοινώνησαν την είδηση πως έφυγαν οι τσούχτρες.

Ένα θέμα πολύ σοβαρό , αφορά την τοπική μας οικονομία, την ζωή χιλιάδων επαγγελματιών, αλλά και λουομένων.Δεν είναι λίγο π.χ. να φοβάσαι να βάλεις το παιδί σου στην θάλασσα! Ή να ακυρώνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νομού.

Η βαρεμάρα οφείλεται γιατί δεν ήξεραν το θέμα, δεν είχαν κάνει τίποτα γι αυτό.Φαντάζομαι πως πέρυσι δεν τους είχε τσιμπήσει τσούχτρα!  Διότι εαν τους είχε τσιμπήσει θα έκαναν κάτι. Και εαν έκαναν κάτι…..Μην ανησυχείτε! Θα μας το υπενθύμιζαν χίλιες φορές. 

Υπάρχουν βέβαια και συμπολίτες σαν τον κύριο που ανέφερα στην αρχή , που μπορεί να φαντάζεται τον δήμαρχό του τσουχτροεξολοθρευτή, και δίνει συγχαρητήρια. Ό,τι θέλει κανείς πιστεύει ,ποθεί και ονειρεύεται!

Σε αυτή την ζωή όλα μένει να τα δούμε!

Τζ. Σουκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.