Γυρίζουν την πλάτη στον “κομματικό εκβιασμό”

6480

Σήμερα είναι η ημέρα που ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ περιμένει τις γραπτές απολογίες των 5 συμβούλων του Πέτρου Τατούλη που ειναι και στελέχη της ΝΔ ,για την “κομματική ανυπακοή” που επιδεικνύουν αρνούμενοι να συνταχθούν με την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα.

Η κλήση του γραμματέα επι της ουσίας είναι ο “προθάλαμος” των διαγραφών που θα ακολουθήσουν , όπως όλα δείχνουν, λίαν συντόμως. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κύριοι Σιδέρης, Παπαφωτίου, Πετρίτσης, Γκούνης και Μπούζα δεν φαίνεται να “πτοούνται” και αδιαφορώντας για τις όποιες κομματικές επιπτώσεις, θα πιστοποιήσουν για μια ακόμα φορά την στήριξή τους στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο κ. Γκούνης ήδη απο εχθές ανάρτησε στην προσωπική σελίδα του στο facebook στέλνοντας το μήνυμα στην Πειραιώς:

Τα παράδοξα σε σχέση με την συμπεριφορά των υψηλόβαθμων στελεχών της Πειραιώς συνεχίζονται , αφού σύμφωνα με πληροφορίες , εκεί βρέθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης ,ανταποκρινόμενος ουσιαστικά στο κάλεσμα του γραμματέα για μια εκ νέου συζήτηση των Περιφερειακών θεμάτων.

Ο κ. Πετρίτσης επέμεινε στην θέση του, παρά το γεγονός πως ως στέλεχος του κόμματος έχει δώσει πάρα πολλές εκλογικές μάχες για τη ΝΔ, δήλωσε πως παραμένει στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη , εξηγώντας τους λόγους της στήριξής του, τεκμηριώνοντας ταυτοχρόνως το τραγικό λάθος του κόμματος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, να προχωρήσει σε μια άλλη επιλογή ,που θα έχει ως αποτέλεσμα να διχάσει το εκλογικό σώμα της ΝΔ , και θα έχει επιπτώσεις και στις εθνικές εκλογές .

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως ο κ. Πετρίτσης παράλαβε και εκείνος κλήση απολογίας , παρ’ ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, γεγονός που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.

Εν τω μεταξύ έχει προκαλέσει εντύπωση η επιλογή μόνο των 5 συγκεκριμένων συμβούλων του Πέτρου Τατούλη και όχι όλων των συμβούλων που πρόσκεινται στη ΝΔ. Αυτό ενδεχομένως είναι τακτική του κ. Αυγενάκη που έχει να κάνει με την ψυχολογία, προσδοκώντας να επηρεάσει το “δυσμενές κλίμα” τους υπόλοιπους , ώστε μέχρι την στιγμή που θα τους σταλεί η κλήση(οπωσδήποτε) να τους έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος περισυλλογής και ενδεχόμενης “μετάνοιας”.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια,αποτελούν έναν παλαιοκομματισμό που δεν μπορεί να ταιριάξει στα δεδομένα που έχουν συνταράξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Και αυτό, ο κάποτε διαγραμμένος κ. Αυγενάκης και νυν γραμματέας της ΝΔ θα έπρεπε να το γνωρίζει και να το υπηρετεί καλύτερα απο τον καθένα.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.