Γιώργος Τσουμάνης και Νικολέτα Ρομπάκη έκοψαν το νήμα του 2ου Ημιμαραθωνίου  Λουτράκι -Ηραίον (video)

737

Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία  τον 4ο Ημιμαραθώνιο Άθλος + Ενέργεια αλλά και τον  2o Γύρο Λίμνης Βουλιαγμένης Περαχώρα Κορινθίας. Αφετηρία του αγώνα ήταν το παλιό Λουτράκι εκεί που στην αρχαιότητα ήταν οι Θέρμαι. Ο 2ος Γύρος της Λίμνης απευθυνόταν σε κάθε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, είχε μήκος 5.300 μέτρα και  οι αθλητές αφού έτρεξαν περιμετρικά την λίμνη Βουλιαγμένη (Περαχώρας) κατέληξαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Σκοπός  της διοργάνωσης ήταν η προβολή της αξίας της άθλησης στην καθημερινή ζωή και η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου  με τη διεξαγωγή ενός λαϊκού αγώνα που έδωσε την δυνατότητα στους δρομικούς αθλητές να τρέξουν έναν ενδιαφέροντα αγώνα σε μια πανέμορφη διαδρομή.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα:

Ο αγώνας ξεκίνησε από το Λουτράκι και στο χώρο όπου είναι σήμερα οι πηγές των ιαματικών νερών και στην αρχαία εποχή οι Θέρμαι. Οι δρομεις έτρεξαν μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων στο Λουτράκι, ανηφορίζοντας προς την Περαχώρα και από εκεί με κατηφορική πορεία καταλήξαν πάνω από το αρχαιολογικό χώρο στο ακρωτήριο του Ηραίου. Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είχε τα χαρακτηριστικά του κλασσικού μαραθωνίου, π.χ. χρονομέτρηση αθλητή, σταθμοί εφοδίων, κινητή μονάδα τροφοδοσίας, ασθενοφόρο καθώς και ιατρική υποστήριξη.

Νικητές της διοργάνωσης για τους άνδρες ήταν ο Γιώργος Τσουμάνης και για τις γυναίκες η Νικολέτα Ρομπάκη.

Γ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.