Για ποια δημοκρατία μιλάμε κ. Περιφερειάρχα;

31

«Πίστη στη δημοκρατία. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτή την προσπάθεια. Κανένας δεν μπορεί να πιστεύει στην Ευρώπη ότι μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματά της με διαδικασίες πέραν της δημοκρατίας. Γιατί αυτή πρέπει να είναι η Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης στο Sindelfingen της Γερμανίας το προηγούμενο Σάββατο.
Διαβάζουμε επίσης :

“Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πως η αυτοδιοίκηση μιας μικρής χώρας, αλλά σπουδαίας, μπορεί να συνεργαστεί και να βρει το συγκεκριμένο πολιτικό βηματισμό με τη μεγάλη χώρα της Ευρώπης, τη Γερμανία, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι η δημοκρατία, αυτό είναι και η Ευρώπη.”

Το θέμα είναι αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα για ποια δημοκρατία μιλάτε, όταν πολλάκις μέσα σε 7 χρόνια σε αυτήν την χώρα που κατοικούμε και κατοικείτε έχει καταλυθεί το Σύνταγμα μέσα απο τις συνεχόμενες εφαρμογές των μνημονίων.Έχουν χαθεί εργασιακά δικαιώματα, έχει πέσει το βιοτικό επίπεδό της απο την εξάπλωση της φτώχειας,έχουν φύγει οι νέοι της στο εξωτερικό,έχει αλυσοδεθεί για 90 χρόνια ο εθνικός πλούτος κι εσείς άραγε μιλάτε εκεί για ποια δημοκρατία; Θα ήθελα πολύ να καταλάβω.Τη δημοκρατία που επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων; Μπορεί όλοι να έχουμε συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως αποδοχή μιας εικονικής ευρωπαϊκής πραγματικότητας παρά μόνο ως επιβολή της. Δεν κατάλαβα ,ειλικρινά και καλοπροαίρετα, τι επιδιώξατε να πείτε.
Γιατί όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα.Κυρίως με αυτήν την ακατανόητη συμπόρευση ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση μιας χώρας αλυσοδεμένης, αλλά σπουδαίας,που μπορεί να συνεργαστεί πολιτικά με την πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης. Πώς ;

Κατανοώ και επικροτώ την πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία της πρώτη περιφερειακής αυτοδιοικητικής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά επειδή είστε πρώτα απο όλα πολιτικός, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα παραπάνω στην καρδιά της χώρας που γίνεται αιτία η πατρίδα μας να αιμορραγεί.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.