ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ!!!!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΜΟΥ {8 Απριλόυ 1798-9 Φεβρουαρίου 1858

4998

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη
παυλίνα μπεχράκη

Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ είναι ο Αρχιγέτης του Εθνους μας,.Προστατεύει τη Παρίδα, από εισβολές κάθε είδους
Εκτός από το,Υμνο εις την Ελευθερίαν>Ό Σπουδαίος Έλληνας
και Οίκουμενικός Ποιητήςμε τα πολύτιμα συντρίματτά ,του Έργου του, είναι κταφύγιο,σε περιόδους δοκιμασίας ,όχι μόνο του Έθνους μας, αλλά όλου του Κόσμου.Ασκημένη η υπέροχη γραφή του στον Δάντη, στον Πετράρχη,στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό,στον Λυρισμό,στον Ρομαντισμό,είναι Μεγάλος Δημιουργός, και Πρωτοπόρος,ανάμεσα σε άλλους Οικουμενικούς Ποιητές.από τη μιά, και ο Εθνικός μας Ποιητής από την άλλη..Είνα κατά τον Ελύτη, του Νεοελληνικού, Πνευματικού Πολιτισμού, γενικότερα.
ΑΥΤΟΣ ό Μεγάλος Ελληνας, ίναι το <πολυκάντηλο.για τον φωτισμό μας μέχρι σήμερα. Στό έργο του ανατρέχουμε, και μας δείχνει τον δρόμο Γιατί ως Έλληνες νιώθουμε διπλές μέσα μας τις ρίζες, που μας σφιχτοδένουν με ό,τι είναι Πατρίδα,με ό,τι είναι Ελλάδα.
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣ γράφει από τη Κέρκυρα στον Γεώργιο Τερτσέτη στις 25 Μαρτίου του 1842.Η ,ημέρα αυτή του Ευαγγελισμού, ,
είναι μέρα για χαρά,και για δάκρυα.Χαράς,για το μέλλον,και δάκρυα για τη σκλαβιά, τα περασμένα. Καί για το σήμερα τι να πώ?Ή διαφθορά είναι τόσο γενική, και οι ρίζες της τόσο βαθιές,
που σε κάνει να σαστίζεις.Μόνο όταν τα αίτια της διαφθοράς εξωλοθρεφτούν, πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε αναγέννηση.Τότε μόνο το μέλλον μας θα είναι μεγάλο,όταν όλα στηριχθούν στην ηθική, και θριαμβεύσει η Δικαιοσύνη. Όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν, όχι για μάταιη επίδειξη, αλλά,για το όφελος του Λαού, που έχει ανάγκη τη Παιδεία,και από μόρφωση, πραγματική μόρφωση,όχι απλα Γνώση. Τότε θα έχουμε μέλλον μεγάλο, θα έχουνε τα παιδιά μας,μιά ηθική αναγάννηση!,
[Παυλίνα Μπεχράκη }
Εικαστικός,Συγγραφέας,Ποιήτρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.