Γιατί τόσο μένος κατά των Κορινθίων κ. Σταματόπουλε;

55

Και τι δεν είπε την Παρασκευή ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος!
Με στεντόρεια φωνή καλούσε τους Στυμφάλιους για μεγάλο εθνοαπελευρωτικό αγώνα κατά της Κορίνθου.Σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης και για πολύ ώρα, για να είμαι ειλικρινής, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί αυτό το αιφνίδιο “πολεμικό παραλήρημα” κατά των Κορινθίων.
Φράσεις που ξεπερνούν τα όρια της αυτοδιοικητικής λογικής, αλλά και τις κόσμιας συμπεριφοράς , όπως “τώρα μας έχει ανάγκη η Κόρινθος, θα μας παρακαλάει όπως παλιά στα τέσσερα”,”ούτε δάκρυ νερού στην πρωτεύουσα” κ.τλ

Τι τρέχει δήμαρχε; Πού ωφελεί και ποιον αυτή η πόλωση;

Ένα έχει λησμονήσει ο δήμαρχος Σταματόπουλος.
Ότι το 2018 δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές ιστορίες αυτοδιοικητικής τρέλας που βιώσαμε ορεινοί και πεδινοί και καλό σε κανέναν δεν έκαναν.

Έχει περάσει ανεπιστρεπτί το καραούλι στις γεωτρήσεις με όπλα, έχουμε ξεφύγει απο τις φράσεις “πάνω απο το πτώμα μας”, έχουμε φύγει απο τις φουστανέλες που διαλαλούσαν πως το “νερό είναι δικό μας και κανενός άλλου”.
Έχει παρέλθει χρόνος που γινόντουσαν συμφωνίες για να αναιρεθούν εν μια νυκτί,έχει τελειώσει το ανάχωμα της Αργολίδας με την Έλσα Παπαδημητρίου.
Οι Δούρειοι Ίπποι δεν υπήρξαν τότε που λύθηκε το θέμα της υδροδότησης,δήμαρχε Σταματόπουλε.
Ακόμα και αυτοί ταλαιπώρησαν πολύ την υδροδότηση της Κορίνθου και παρέτειναν την δίψα της για πολλά πολλά χρόνια. Ακόμα και αυτοί που κατονομάζεις ως Δούρειους Ίππους συμβιβάστηκαν γιατί η νομοθετική ρύθμιση, οι δικαστικές αποφάσεις,οι κυβερνητικές αποφάσεις, έδωσαν το πράσινο φως και θέλησαν τελικώς και οι Δούρειοι ίπποι να γίνουν ωφέλιμοι για τον τόπο. Γιατί η υδροδότηση ήταν μονόδρομος.
Οι Δούρειοι Ίπποι κατάλαβαν πως πρέπει να γίνουν χρήσιμοι επιτέλους και να παίξουν ρόλο κατευναστικό στα καφενεία και στις γειτονιές.
Και αυτό έκαναν και τους ευχαριστούμε.
Τι ζήτησες λοιπόν την Παρασκευή εκτός απο το να βρίσκονται οι Στυμφάλιοι σε επιφυλακή και μετά απο το πολεμικό ανακοινωθέν;
Ζήτησες το νερό να μην λείψει απο κανέναν.
Ζήτησες το νερό να δίδεται σε όλους με τα αντίστοιχα ανταποδοτικά.
Ζήτησες να δοθεί νερό απο το περίσσευμα των πηγών όπως προβλέπει η άδεια χρήσης για την Κόρινθο.
Ζήτησες ανταποδοτικά απο όλους τους ωφελούμενους , εννοώντας και το Κιάτο και την Κόρινθο.

Εαν υπάρχουν υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες της Κορίνθου οφείλεις σαν δήμαρχος να απαιτήσεις να γίνουν.
Εαν δεν έχουν δοθεί τα ανταποδοτικά οφείλεις να τα απαιτήσεις.
Επειδή κι εσύ όμως ζητάς νερό, και το δικαιούνται οι κάτοικοι του δήμου σου,δεν έχεις κανένα δικαίωμα πίσω απο αυτό να βάζεις μπροστά την κοινωνία να “καθαρίσει” τις διαφορές που εσείς οι αυτοδιοικητικοί οφείλετε να λύσετε , αλλά και δεν μπορείς να αναφέρεσαι στους κατοίκους της Κορίνθου κατ αυτόν τον τρόπο,ότι δηλαδή σερνόμενοι στα πόδια των Σικυωνίων, θα παρακαλάνε για νερό, λόγω του πολιτικού παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει με τον δήμαρχο της Κορίνθου.
Μεγαλύτερος σεβασμός για τον κόσμο που σας ψήφισε! Μην κάνετε για μια ακόμη φορά τους πολίτες υποχείριό σας.Γίνετε πιο δημιουργικοί και κυρίως πιο αποτελεσματικοί!Κι αυτό είναι ένα μήνυμα με δυο αποδέκτες!

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.