Γιάννης Μπουντρούκας: Μόνο εμείς μπορούμε!

608

Σε σώμα εδώ και λίγες ώρες το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα να επιλέγεται από  τους συναδέλφους του με απόλυτη ομοφωνία για την θέση του Προέδρου. «Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο» η πρώτη φράση του Προέδρου που αναμφίβολα δίνει το στίγμα της δουλειάς που το νέο αυτό όργανο πρέπει να κάνει. « Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα προώθησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς,  να προωθήσουμε καινοτόμες ιδέες» συνέχισε ο Γιάννης Μπουντρούκας για να καταλήξει: «Με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να συνεργαστούμε σε θεσμικό επίπεδο. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να σκεφτούμε καινοτόμες δράσεις, να αναπτύξουμε πιο ουσιαστικές υπηρεσίες για τα μέλη μας, να βάλουμε την Πελοπόννησο σε τροχιά ανάπτυξης».

 Το νέο όργανο έχει σαφείς αρμοδιότητες οι οποίες πρέπει από το σώμα να ασκηθούν αποτελεσματικά και είναι:

  • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κ.λπ.
  • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
  • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές, σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρεια κ.α.
  • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
  • Αναλαμβάνει τον συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων.
  • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

 

Οι Αντιπρόεδροι εξελέγησαν στο νέο όργανο με βάση πληθυσμιακά κριτήρια με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας   Παναγιώτη Πιτσάκη να καταλαμβάνει την θέση του Β Αντιπροέδρου. Καθήκοντα Α Αντιπροέδρου ασκεί ο Ευάγγελος Ξυγκώρος (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) Γ’ Αντιπροέδρου ο Φώτης  Δαμούλος (Επιμελητήριο Αργολίδας) και  Δ’ Αντιπροέδρου ο Ιωάννης Παναρίτης (Επιμελητήριο Λακωνίας)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.