Β.Νανόπουλος: Τα 5 μεγάλα έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας !

805

Επί τάπητος έχει τεθεί η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Κορινθίων το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι ανακοινώσεις έργων! Ο Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος αφορμή της τελευταίας πρότασης του Δημήτρη Μπάρτζη για την ανακαίνιση του Ξενία της Αρχαίας Κορίνθου και τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου τοποθετείται στηλιτεύοντας την αποσπασματική ανακοίνωση έργων που δεν εξυπηρετεί παρα εκλογικούς σκοπούς και μόνο και καταθέτει την φιλοσοφία του συνδυασμού του οποίου ηγείται. Φιλοσοφία η οποία «ακουμπά» σ ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος θα περιλαμβάνει έργα που εξυπηρετούν τον σκοπό της ανάπτυξης και της οικονομικής ευμάρειας και ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει!  «Τα μικρά έργα είναι χρήσιμα και καλώς γίνονται, ΟΜΩΣ, δεν πρόκειται να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις, οι άνεργοι να βρουν δουλειά και οι επισκέπτες ν αυξηθούν επειδή θα ανακαινιστεί το Ξενία στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Δήμος Κορινθίων χρειάζεται ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ! 5-6 μεγάλα έργα για τα οποία θα κατατεθούν περισσότερες των μια λύσεις ώστε το Δημοτικό συμβούλιο να επιλέξει την καλύτερη μετά από διαβούλευση με φορείς, ενεργούς πολίτες και επιστήμονες και να μελετηθούν σωστά από τους ειδικούς.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος υπηρετώντας την φιλοσοφία του στρατηγικού και συγκεκριμένου σχεδιασμού καταθέτει σήμερα τα 5 αυτά μεγάλα έργα τα οποία θ αλλάξουν τον ρουν του Δήμου Κορινθίων τα επόμενα χρόνια!

  1. Ενοποίηση , σύνδεση αι αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων (π.χΑρχαία Κόρινθος – Λιμάνι Λεχαίου και Κεχρεών)
  2. Ανάδειξη, αξιοποίηση παραλιακού μετώπου
  3. Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου για την φιλοξενία επιχειρήσεων
  4. Αναβάθμιση λιμένος Κορίνθου και Δημιουργία Μαρίνας
  5. Βελτίωση αγροτικού τομέα και σύνδεσή του με το τουριστικό κομμάτι του δήμου στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης όπως αυτή έχει επιτευχθεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο Εξωτερικό. Δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης στο δήμο.

“Βάση για συζήτηση αποτελούν οι εισηγήσεις ακαδημαϊκών, πολιτικών , επιστημόνων , εκπροσώπων φορέων κλπ. στα συνέδρια του διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την επωνυμία Κόρινθος 2020 το 2007 και κορινθία 2025 το 2017 . Το  στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το δήμο Κορινθίων που λείπει θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί και υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”.

Χριστίνα Τσιορωτά

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.youtube.com/watch?v=4sByntTpSDQ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.