Β.Νανόπουλος:«Ο Δήμος απέτυχε στην πρόληψη  κάνοντας έργα βιτρίνας και όχι υποδομής»

1306
  • Αλμυρή – Εξαμίλια και κ.Άσσος «πνίγηκαν» από έργα βιτρίνας και ψηφοθηρίας θα πει σήμερα ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών

 

Την αδυναμία του δήμου Κορινθίων να προλάβει την καταστροφή που συντελέστηκε το Σαββατοκύριακο σε περιοχές όπως ο κάτω Άσσο, Η Αλμυρή και τα Εξαμίλια σημειώνει σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος κάνοντας ευθαρσώς λόγο για έργα βιτρίνας που γίνονται κατά προτεραιότητα και με σκοπούς εξυπηρέτησης και ψηφοθηρίας και όχι έργα υποδομής για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος.

«Η κακοκαιρία ήταν ασυνήθιστη και δημιούργησε πολλά προβλήματα, ωστόσο πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί» σημειώνει ο κ.Νανόπουλος και συνεχίζει: «Ο Δήμος Κορινθίων απέτυχε στον τομέα της πρόληψης για ακόμα μια φορά και υτό γιατί έδωσε προτεραιότητα σε έργα βιτρίνας και όχι υποδομής!»

Ο Βασίλης Νανόπουλος μίλησε για συγκεκριμένες περιοχές και με συγκεκριμένα στοιχεία.

Κάτω Άσσος

Στον κάτω Άσσο , στην γέφυρα που δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα καταγράφεται περαίωση κατά το ήμισυ ενώ η κοίτη έχει στο ½ αποκλειστεί.

«Πρόκειται για μια κακοτεχνία χρόνων την οποίαν ο δήμος δεν φρόντισε να τακτοποιήσει έγκαιρα. Ως εκ τούτου είχαμε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το γήπεδο στον κ.Άσσο αλλά και περιουσίες πολιτών.»

 

«Οι ζημιές οφείλονται μόνο στην ένταση του φαινομένου;» αναρωτήθηκε ο κ.Νανόπουλος για ν απαντήσει ευθέως ο ίδιος στο ερώτημα πως «όχι». «Τα υπόγεια στην περιοχή πλημμυρίζουν ακόμα και με μια απλή βροχή, υπάρχουν καταγγελίες των κατοίκων για το συγκεκριμένο θέμα που δεν έχουν ληφθεί υπόψιν. Υπάρχει και είναι γνωστό πως η κλίση του δρόμου είναι ανάποδη και δημιουργεί προβλήματα, ότι τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί, ότι οι αγωγοί που οδηγούν τα νερά στην θάλασσα είναι ανύπαρκτοι!»

Σολωμός

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας παραπέμπει σε δημόσια αναφορά του το μήνα Φεβρουάριο μήνα για ρέμα στην περιοχή του Σολομού στο οποίο κάτοικοι της περιοχής έχουν εναποθέσει κάθε είδους αντικείμενα φράζοντας το! «Φεύγοντας από το Σολομό τότε είχα συναντήσει και ενημέρωση τον αντιδήμαρχο τον κ.Μπάκουλη για το γεγονός. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να πλημμυρίσουν τα Εξαμίλια και οι κάτοικοι να έχουν υποστεί ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες.

Αλμυρή

Ανάλογη αυτοψία είχε γίνει το μήνα Μάρτιο στην περιοχή της Αλμυρής. Ένα ακόμα ρέμα είχε καταγραφεί ως «μπαζωμένο» από κάθε είδους αντικείμενα ,ακόμα – ακόμα και πανιά από καλλιέργειες ενώ κάποιοι δεν…δίστασαν να μετατρέψουν ένα από τα σημεία του σε χωράφι φυτεύοντας ελιές!

 

«ο Δήμος όφειλε να έχει καταγράψει το πρόβλημα και να έχει εντοπίσει εκείνους που προχωρούν στις ενέργειες αυτές ώστε να προλάβει τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου. Δεν το έπραξε. Η αναφορά «η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη» δεν είναι ικανή να καλύψει την αδυναμία. Ο Δήμος οφείλει να συνεργάζεται με την περιφέρεια για τον καθαρισμό των ρεμάτων και να φροντίζει να γίνονται οι ενέργειες που πρέπει.»

Ο Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε  στο έργο του αυτοκινητόδρομου θέτοντας ερωτήματα για την ορθότητα της μελέτης και της υλοποίησης αλλά και  σε δυο περιστατικά εντός της πόλης της Κορίνθου, το περιστατικό με το αυτοκίνητο που κατέληξε στην θάλασσα στο τέρμα της Αράτου αλλά και στο έργο της πεζογέφυρας το οποίο επλήγη. «Μήπως η επιτροπή παραλαβής θα πρέπει να ξαναδεί το έργο; Διότι ακριβώς δίπλα υπάρχει άλλη κατασκευή, από άλλον εργολάβο η οποία δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά καλώντας το δήμο άμεσα να προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών και στην αποζημίωση των πληγέντων. « Η προετοιμασία του Δήμου δεν ήταν η κατάλληλη. Οι πολίτες δεν ήξεραν που να απευθυνθούν και σε ποιον , δεν υπήρχε ανηρτημένο στην σελίδα του δήμου κανένα σχέδιο ενώ ξέραμε πως το φαινόμενο θα έρθει. Ο συντονισμός ήταν ανύπαρκτος. Τώρα οι υπηρεσίες θα πρέπει να καταγράψουν τις ζημιές και άμεσα ν προχωρήσουν οι αποζημιώσεις.»

Οι προτάσεις Νανόπουλου

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, έχοντας καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσίασε ο μηχανισμός πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων έτσι ώστε όλα αυτά που συνέβησαν να μην ξανασυμβούν:

  • Να συνταχθεί σχέδιο δράσης με καθορισμό αρμοδιοτήτων και να γνωστοποιηθεί στους πολίτες
  • Να οριοθετηθούν τα ρέματα
  • Να διασφαλιστεί η κοίτη των ρεμάτων και των ποταμών
  • Να αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιία
  • Να υπάρχει καλύτερος συντονισμός
  • Να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην πρόληψη
  • Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.