ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! [1912-1944]

4986
smart
Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη
παυλίνα μπεχράκη
Ιστορώντας Αγαπημένε μου Αναγνώστη, με συνεχή δημοσιεύματα,
κείμενα, από το βιβλίο μου <ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ >που έχει σαν θέμα μιά Αληθινή Ιστορία, που πλέκεται μέσα στη φοβερη για την Ελλάδα μας δεκαετία 1940-1950,θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφερθώ σε μιά ,ηρωική μορφή μέσα σε πολλές άλλες,της μαύρης δεκαετίας,,του Πολέμου,της Κατοχής και του Αδελφοκτόνου σπαραγμού, που βύθισε την Ελλάδα μας. στο πιό βαθύ σκοτάδι.Στον Γιώργο Σάμιο,ένα Σπουδαίο Κορίνθιο,Ήρωα,Πατριώτη, που με τη θυσία του τη τελευταία πράξη του δράματος, για τη μικρή του αιωνιότητα, στις 23 ΜαΪου του 1944,στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, .Μέχρι την τελευταία στιγμή,πριν φύγουν, με πρωτοφανές μίσος οι κατακτητές κατέστρεφαν, υποδομές, και σκκόρπιζαν τον θάνατο, στούς Πατριώτες ,αγωνιστές για την Ελευθερία,,γνήσιοι απόγονοι των μακρινών,και κοντινών Προγόνων, μέ την βοήθεια πάντα των κατ όνομα Ελλήνων, των Προδοτών Δοσίλογων, που μιά επίσημη,δημοσιευμένη έρευνα στον απόηχο του Πολέμου, από τους ίδιους τους Γερμανούς,μας πληροφορεί, πως δεν ήταν πολλοι,αλλά έκαναν μεγάλο τεράστιο κακό στη Πατρίδα ,Θύμα των Δοσιλογων και ο Γιώργος Σάμιος,.με τη γνήσια Ελληνική ψυχή και σκέψη, που πάνω από την ίδια του τη ζωή, έβαλε,τη τιμή και τη περηφάνεια της Πατρίδας.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ το βιβλίο εις μνήμην, γραμμένο πό τον αγαπημένο του. αδελφό.ένα. πολυσέλιδο αφιέρωμα,- οδοιπορικό ου Σπουδαίου αυτού Παλλικαριού, μέχρι την. ώρα της θυσίας, και εγω υπερπηδώντας τον χρόνο, με τη δύναμη και της φαντασίας την ακαταβλητη, περπάτησα μαζί του,ώμο με ώμο,δίχως διόλου να κουραστώ,έτσι που βιαζόταν αυτό το παλλικαροπουλο. πολύ να φθάσει,με πρωόγνωρη σοβαρότητα,στη λύτρωση, μέσα από την Επιστημονική γνώση, ως Νομικός, και τιη Τέννη του Λόγου,σαν Συγγραφέας ,Ποιητής και Δημοσιογράφος,με έγνοια μοναδική,τις αξίες,και τη τιμή της Παρίδας,που δοκιμαζόταν σκληρά εκείνα τα δύστυχα χρόνια, στο αύριο,και στο πάντα.Τό τίμημα ήταν ο θάνατοςπου τον βρήε τόσο νωρίς, πάνω στον.υπέρτατο αγώνα του για τη φίλτατη Πατρίδα.
Ό Γιωργος Σαμιος πολέμησε στη πρώτη γραμμή σαν έφεδρος Αιωματικός, με γενναιότητα τον εχθρό, και στη Κατοχή,σαν αγωνιστής του Ε.Α.Μ,από τις πρώτες. μέρες του αντισασιακού μετώπου.Τό 1943,συλλαμβάνεται,από τους Γερμανούς, με καταγγελία Δοσιλόγων, όπως προείπαμε, βασανίστηκε,,φυλακίστηκε,αλλά δεν λίγισε,ούτε μπροστά στο θάνατο .Αν και μπορούσε να σώσει τη ζωη του, λόγω παρεμβασεων Επιφανών Κορίνθίων, όπως του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού,του Ρλεντη, και άλλων,ακόμα και με χρηματισμό των εκτελεστών του, όπως γινόταν συχνά από γόνους πλουσίων,.Δεν υπέκυψε ούτε στα παρακάλετκαι τη προδοσιαα της μάνας του.
Δεν δέχθηκε,μη θέλοντας να προδώσει τα Ιδεώδη του, που ήταν γι’αυτόν τον αγωνιστή ,τρόπος ζωής στη μικρή του αιωνιότητα.στη πράξη., Προτίμησε να πεθάνει μαζί με τους συνρόφους του ψάλλοντας τον Εθνικό ύμνο.Όμως η αχάριστη Πολιτεία, όχι μόνο δεν τίμησε τους Έκκηνες αγωνιστές, της αριστερής όχθης,για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,αλλά πέρασαν όσοι επέζησαν από τα όπλα των κατακτητών,και τη προδοσία τωνδοσιλογωνδενθαπαει ποθ μιά δεκαετία ,αγριων διωγμών,μέχρι που καταλαβε επιτέλους ή ίδια, ότι δεν θα προχωρήσει δεν θα πάει πουθενα,αν ο διχασμός συνεχιστεί. .Αλλά ούτε η ιδιαίτερη Πατρίδα του η Κόρινθος τον τίμησε,όλα αυτά τα χρόνια, ,και όχι μόνο,αυτό, αλλά παρ όλο που δωρίθηκε από τα αδέλφια του το μερίδιο που ανήκε στον ήρωα αδελφό τους που πεθανε για της Πατρίδας τη τιμη και τηνπερηφανεια στο Δήμο Κορινθίων,και το <ευχαριστω>της Πόλης,ήταν να πάρει το Δημοτικό θέατρο το όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΙΟΣ, και έτσι και έγινε για ένα, μικρό διάστημα, μετά ,αυθέρετα, μετά τον θάνατο
των δωριτών αδελφών, μετονομάστηκε, <χωρις περίσκεψη, χωρίς αιδώ
άδοξα…..
ΆΣ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΑΥΤΉ Η ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΓΡΑΦΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!
¨Παυλίνα Μπεχράκη 24-10-2023 !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.