ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ : Μια πορεία γεμάτη δυσκολίες και ανατροπές!

2778

Η ιστορία του  «Άρη Βοχαϊκού», της ομάδας που έχει έδρα το Βοχαικό της Κορινθίας,  ξεκινά το  1917! Η ομάδα βέβαια δεν ήταν από την αρχή έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα ,δηλαδή ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, καθώς αρχικά -και για δυο δεκαετίες- ήταν ένας σύλλογος ο οποίος είχε ως σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων του Βοχαϊκού οργανώνοντας εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες . Το όνομά του ήταν «Φιλοπροοδευτικός εκδρομικός σύλλογος Βοχαϊκού». Αυτό μέχρι το 1938 όταν και ο σύλλογος θα αλλάξει μορφή και θα «γεννηθεί» μια ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα «Άρης Βοχαϊκού» η οποία υπάρχει μέχρι και σήμερα.

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Η πορεία του νεοσύστατου Άρη δεν θα είναι εύκολη καθώς ,μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ,θα αναγκαστεί να διακόψει την λειτουργία του λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου . Μετά την λήξη του πολέμου και συγκεκριμένα το 1946 ο Άρης θα προσπαθήσει να επανακάμψει αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα καθώς η απόπειρα των κάτοικων του Βοχαϊκού να συγκεντρώσουν τον κατάλληλο αριθμό έμψυχου δυναμικού που απαιτούνταν έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στα γήπεδα, δεν θα τελεσφορήσει . Δύο χρόνια αργότερα ,το 1948, ο στόχος θα επιτευχθεί  καθώς οι Τ. Κολοκοντές , Χ. Μπιτσάκος και Χ. Νικολάου θα ξαναφτιάξουν την ομάδα από το μηδέν . Αυτήν την φορά το όνειρο των κάτοικων της Βόχας για επαναλειτουργία του Άρη θα γίνει πραγματικότητα . Σε διάστημα μάλιστα μόλις ενός έτους θα καταφέρει να γίνει μια από τις καλύτερες του πρωταθλήματος της  Ά Αργολιδοκορινθίας στο οποίο και αγωνιζόταν . Έτσι , από εκεί που δεν υπήρχαν ελπίδες για το αν θα ξαναλειτουργήσει  η ομάδα του Άρη τώρα βρίσκονταν ανάμεσα στις καλύτερες της Κορινθίας .

 

 

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ 1968

 

Για δύο δεκαετίες  ο «Άρης» δεν θ αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με την ίδια την ύπαρξη του.  Μέχρι και το  1968 όταν και θα επέλθει διάλυση του συλλόγου προκειμένου  να πάρει την θέση του ο Παμβοχαϊκός!  Είκοσι χρόνια από την επαναλειτουργία του ο Άρης θα αναγκαστεί να διακόψει και πάλι την πορεία του .

 

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

 

Αυτό όμως δεν έμελλε να είναι και το τέλος του ,έτσι το 1983 οι Σπύρος Μπιτσάκος , Βαγγέλης Μαγκλάρας και Δημήτρης Κεχαγιάς γνωστός και ως ΄΄Λίζης΄΄ -ο οποίος αργότερα έγραψε και την δική του ιστορία ως παίκτης του Άρη Βοχαϊκού και αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του- αποφασίζουν να ιδρύσουν για ακόμη μια φορά τον Άρη, ύστερα από δεκαπέντε χρόνια . Από τότε η ομάδα δεν αντιμετώπισε ξανά τέτοιου είδους προβλήματα και εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα . Επιπλέον, ο σύλλογος της Βόχας από το 1983 όταν και επανιδρύθηκε έχει αγωνιστεί στο Β΄ και Γ΄ τοπικό ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κορινθίας.

 

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΟΧΑΙΚΟΥ

 

https://www.youtube.com/watch?v=_RRCizGR53s

 

 

 

 

΄΄ ΛΙΖΗΣ ΄΄

Ο αείμνηστος Δημήτρης Κεχαγιάς ή αλλιώς ΄΄Λίζης΄΄ ήταν ένας θρύλος του ποδοσφαίρου στην περιοχή της Βόχας και στον «Άρη» του οποίου  φόρεσε τη φανέλα για χρόνια .Ενώ υπάρχει και πολιτιστικός σύλλογος προς τιμήν του ο οποίος ονομάζεται <<Σύλλογος Νέων Βοχαϊκού ΛΙΖΗΣ>> .

 

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Την δεκαετία του 80΄ πέρα από την επανίδρυση του ,παραλίγο να προστεθεί και άλλη μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία του, καθώς ο Άρης λίγο έλειψε να αποκτήσει το δικό του γήπεδο ! Αυτή  η προσπάθεια δεν απέδωσε καρπούς καθώς η απόπειρα του Βιομηχάνου χαρτιού  Αναστάσιου Κολλιόπουλου δεν θα αποδώσει καρπούς καθώς δεν θα βρεθεί κατάλληλος χώρος στον οποίον μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδο.

 

Η ΕΔΡΑ

Η έδρα του συλλόγου του Άρη Βοχαϊκού από το ξεκίνημα της ιστορίας του ήταν το γήπεδο του Βραχατίου ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετακομίσει στο νέο δημοτικό γήπεδο στο Ζευγολατιό . Επιπλέον ο Άρης είναι και η μοναδική ομάδα της Κορινθίας που έχει δώσει εντός έδρας επίσημο παιχνίδι υπό το φως των προβολέων και συγκεκριμένα αυτό συνέβη σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΠΑΣ Κλένιας για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-2018 .

 

Η ΣΕΖΟΝ 2017-2018

Την φετινή χρονιά ο Άρης τερμάτισε στην 9η  θέση με 44 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας . Στο κύπελο δεν κατάφερε να φτάσει μακριά καθώς  αποκλείστηκε στην Β΄ φάση από την ομάδα ΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ με σκορ 2-1 στην παράταση .

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΤΟ 2016

Oι μοναδικοί τίτλοι  για τον Άρη Βοχαϊκού είναι αυτός του πρωταθλητή της Γ΄2 κατηγορίας το 2014 και της Γ΄ το 2016 .

 

 

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ο  σύλλογος του Βοχαϊκού διατηρεί αρκετά καλές σχέσεις και με την ομάδα του Άρη Αιτωλικού καθώς οι δύο ομάδες είναι αδελφοποιημένα σωματεία και μάλιστα η ομάδα του Αγρινίου είχε δώσει το παρών στην φιέστα του Άρη Βοχαϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016 .

 

Η ΟΜΑΔΑ

Το ρόστερ της ομάδας του Άρη για την σεζόν 2017-2018 είναι : Ναπολέων Δανιήλ ,Παναγιώτης Ζιούβας , Βασίλης Μητροδήμας , Άρης Καλαντζής , Μάριος Αντωνόπουλος  , Χρήστος Δήμας , Παναγιώτης Δημητρακόπουλος ,  Θανάσης Διδασκάλου  , Νικόλαος Κούτρας  , Γιώργος Κωστόπουλος , Σωτήρης Λίλιος  , Νίκος Μπάρτζης ,  Παναγιώτης Μπίζιος , Ντίνος Καλαντζής , Διονύσης Παπαδάτος ,  Κελ Περας , Άρης Σαϊσανάς , Παναγιώτης Σιαρκάς , Χρήστος Καλαντζής ,Παναγιώτης Χαλκιάς . Ενώ προπονητής για τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο Πέτρος Βελέντζας ο οποίος όμως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του Βοχαϊκού και την νέα σεζόν .

 

Ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ο Άρης Βοχαϊκού ωστόσο δεν δραστηριοποιείται μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό γιατί πέρα από ποδοσφαιρική του ομάδα διαθέτει και τμήμα το οποίο συμμετέχει σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και μάλιστα μετράει ήδη δυο επιτυχίες από την αθλήτρια Φανια Θεοδώρου, με την πρώτη να είναι ο τερματισμός στην απόσταση των 50 χιλιομέτρων στον αγώνα που διεξήχθη στην περιοχή της Ολυμπίας με τον οποίο έγραψε ιστορία , καθώς σε ηλικία μόλις 13 ετών είναι ή μικρότερη αθλήτρια στην παγκόσμια ιστορία των αγώνων εκεχειρίας που πετυχαίνει κάτι ανάλογο . Ενώ η ακόμα μια είναι η δεύτερη θέση στην κατηγορία κορασίδων στον 11ο αγώνα δρόμου Δ.Ε Τενέας 7χλμ. από την ίδια αθλήτρια . Με αυτή να είναι και η πρώτη διάκριση του συλλόγου της Βόχας στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Επίσης ο Άρης Βοχαϊκού δίνει το παρόν και σε αγώνες ταχύτητας καθώς παρέχει υποστήριξη στον Γιώργο Λίουντρη ο οποίος συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας μοτοσικλέτας στην κατηγορία supersport 600 . Επιπροσθέτως από την νέα σεζόν ο  Άρης Βοχαϊκού θα αποκτήσει και τμήμα τένις .

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα διοικητικά του Άρη Βοχαϊκού , Πρόεδρος της ομάδας είναι ο κ. Θωμάς Κεφοκέρης ενώ ο σύλλογος από το 2015 έχει εγκαινιάσει και τα καινούργια του γραφεία .

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι βασικοί  χορηγοί του Άρη Βοχαϊκού είναι εδώ και τρία χρόνια η RAP GROUP και η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η RAP MEDIA . Οι αδερφοί Ραψωματιώτη και με αυτή τους την ενέργεια αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη που τρέφουν για τον τόπο τους και την αέναη προσπάθειά τους για τη στήριξη όλων εκείνων των προσπαθειών που βοηθούν στην ανάπτυξη και την προβολή του.  Άλλωστε ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι αισθάνεται μέλος της οικογένειας του Άρη δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του ομίλου Ραψωματιώτη στην ομάδα και στον επικοινωνιακό τομέα μέσα από την RAP MEDIA . Ακόμα η RAP GROUP είναι μεγάλος χορηγός και στο τμήμα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων του συλλόγου του Βοχαϊκού .  
Ο όμιλος εταιριών των αδερφών Ραψωματιώτη βρίσκεται δίπλα στους αθλητές του συλλόγου του Άρη που αγωνίζονται σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων καθώς αποδέχθηκαν αμέσως την πρόταση του ΔΣ και ήταν θετικοί στο να προσφέρουν την βοήθεια τους.

 

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Άρης Βοχαϊκού όμως είναι ένας σύλλογος ο οποίος αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα και εκτός γηπέδων καθώς η ομάδα συμμετέχει σε διάφορες δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα με μια από αυτές να είναι η συνεργασία την περίοδο 2014-2015 με το Ευθύμιο Κέντρο του οποίου το λογότυπο έφερε στην φανέλα του ενισχύοντας έτσι χρηματικά το κέντρο. Πέρα από αυτό όμως η ομάδα του Βοχαϊκού κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων βοηθά οικογένειες οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης .

 

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

ο Άρης δραστηριοποιείται και στον χώρο του εμπορίου καθώς ο σύλλογος της Βόχας μέσα από συνεργασίες έχει καταφέρει να διαθέτει στην αγορά τα δικά του προϊόντα όπως κρασί , τάβλι , κασκόλ και άλλα .

 

 

Ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET

Tον «Άρη» τον συναντούμε και στο διαδίκτυο εκεί όπου εκτός από την σελίδα στο facebook ( ΑΡΗΣ Βοχαϊκού  όπου υπάρχουν όλα τα νέα για τους αγώνες αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του συλλόγου ) διαθέτει και το δικό του κανάλι στο youtube (  ARIS VOHAIKOU TV ) το οποίο περιέχει στιγμιότυπα από τους αγώνες της ομάδας .

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.