Αποκλειστική δήλωση Σκουρλέτη στη Rapmedia: Σύντομα στη Βουλή η απλή αναλογική (video)

252

Αποκλειστική συνέντευξη στη Rapmedia και στη Τζένη Σουκαρά παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο περιθώριο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Τρίπολης όπου και παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής για θέματα αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης. Ο κ. Σκουρλέτης αφού τόνισε την ανάγκη μείωσης των ανισοτήτων ανάμεσα στο κέντρο και στην περιφέρεια, δήλωσε ότι σύντομα θα πάει προς ψήφιση στη βουλή η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής

Ο κ. Σκουρλέτης συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο σκοπός αυτής της συζήτησης στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο έχει να κάνει με τη συμβολή του Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης στον τομέα της ανάπτυξης. Αυτό είναι το ζητούμενο συνολικά από το Συνέδριο και σε αυτό οφείλουμε να επικεντρωθούμε.
Δηλαδή να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, να μπορέσουμε κατόπιν να ιεραρχήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να διαμορφωθεί ένα συνολικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο θα έρθει να μειώσει τις ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην περιφέρεια και στο κέντρο. Αυτή νομίζω είναι η μεγαλύτερη συμβολή αυτών των συνεδρίων, τα οποία γίνονται με όρους ισότιμου διαλόγου, με όρους δημοκρατίας τελικά. Γιατί μιλάει η τοπική κοινωνία.

Έχουμε δεσμευτεί για την απλή αναλογική

Η υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης δεν σταματάει, ούτε έχει ορίζοντα τη διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. Είναι ένα σχέδιο που ξεπερνάει και τη δική της θητεία και αφορά και την επόμενη κυβέρνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ίδια. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προγραμματικά ότι θα καθιερώσει την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική θα είναι ένα μέρος των αλλαγών που θα έρθουν πολύ σύντομα προς ψήφιση στη βουλή, άρα να το θεωρούν όλοι σαν δεδομένο», κατέληξε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.