«Απετάξω τις απευθείας αναθέσεις;» «Απεταξάμην!»

1048

Άναυδος από χθες ο Κορίνθιος πολίτης απ όσα φέρνει στο φως η κόντρα Πνευματικού-Οικονόμου! Οι δυο άντρες – πάλαι ποτέ σύντροφοι – φίλοι και συνοδοιπόροι στα αυτοδιοιητικά- στο βωμό της αντιπαράθεσης δεν λογίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέγουν προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα αλλά και ερωτήματα!

Αντικείμενο της έριδας οι απευθείας αναθέσεις!

Ο Δήμαρχος κατηγορήθηκε από τον Γιώργο Οικονόμου στο χθεσινό έκτακτο Δ.Σ πως προχωρά σε τέτοιες προς φίλους και γνωστούς και γι αυτό ο ίδιος στην τηλεφωνική αποδοχή και κατανομή των 400.000 ευρώ που ήρθαν από το Υπουργείο για τις αποκαταστάσεις από τον Ζορμπά είπε όχι στο κομμάτι της κατανομής αφού «δεν έχω εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο για το πώς θα τα διαχειριστεί».

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός ανταπέδωσε την ευθεία βολή καταλογίζοντας στον Γιώργο Οικονόμου απευθείας αναθέσεις «στον εαυτό του» αποκαλύπτοντας πως ως Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ έδινε δουλειές στην επιχείρηση της κόρης του!

Και αυτό  είναι το σημείο που προκαλεί τα ερωτηματικά αναφορικά με την στάση του Δημάρχου έναντι αυτή της συμπεριφοράς δεδομένης και της γνώσης που αποκαλύπτεται πως είχε αλλά και της νομοθεσίας η οποία είναι συγκεκριμένη!

«2-3 φορές σε κάλεσα και σου είπα ότι δεν επιτρέπεται να  κάνεις αναθέσεις στον εαυτό σου» η φράση του Δημάρχου που αποκάλυψε την γνώση των πράξεων!

«Συνέταξα έγγραφα και με την νομοθεσία και τα έστειλα στις υπηρεσίες και σε όλους» η αναφορά περί των ενεργειών που ακολούθησαν!

Ήταν όμως αυτές που έπρεπε;

Γιατί κανείς θα περίμενε, στο άκουσμα και μόνο των δράσεων που ο νόμος δεν επιτρέπει να καλείται από το Δήμαρχο ο κ.Οικονόμου και να παύεται από τα καθήκοντά του!

Γιατί επελέγησαν προειδοποιήσεις;

Και τι νόημα είχαν τα έγγραφα σε υπηρεσίες που ούτως ή άλλως γνώριζαν τη νομολογία επι του ζητήματος;

Ο Δήμαρχος είχε την αρμοδιότητα να δράσει και άμεσα και καταλυτικά! Γνωρίζοντας τις πράξεις όφειλε να παύσει τον συνεργάτη του από τα καθήκοντα του Προέδρου! Οι…προειδοποιήσεις και εγκλήσεις για συμμόρφωση δεν δίνουν σήμερα ουδεμία «άφεση» για τις ενέργειες που δεν έγιναν!

Και το ερώτημα παραμένει ένα: Εάν δεν είχαν χωρίσει οι δρόμοι Οικονόμου – Πνευματικού, θα είχε συνεχιστεί όλη αυτή η διαδικασία που οι δυο άντρες περιέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ.Οικονόμου ουδέποτε αρνήθηκε;

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.