Ανοιχτά καταστήματα με… απεργία την Κυριακή!

17

Δυναμικά φαίνεται πως ξεκινά η νέα χρονιά για τους εργαζομένους στο εμπόριο αφού η 2η Κυριακή του 2018 ορίζεται ως ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων της χώρας. Έχοντας βγει οι εργαζόμενοι από 3 συναπτές Κυριακές εργασίας στα τέλη του 2017 αντιδρούν και απεργούν λέγοντας «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας» και ζητώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – αργίας.
Η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση ανήκει στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία του κλάδου, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.