Αλλαγή πλεύσης Πνευματικού για το στρατόπεδο” Είμαι ανοιχτός για συνεργασία με την Περιφέρεια”

256

Κι ενώ την Δευτέρα το βράδυ κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ατμόσφαιρα μύριζε “μπαρούτι” όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πανταζής έθεσε το θέμα αξιοποίησης του στρατοπέδου, με αφορμή τις ανακοινώσεις για το θέμα του Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου , εξέλιξη που έκανε τον δήμαρχο Κορινθίων να χαρακτηρίσει τις μεν ενέργειες Τατούλη επικίνδυνες, τις δε δηλώσεις Καλλίρη ανησυχητικές , διαμηνύοντας τους πως χωρίς τον δήμο Κορινθίων δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, χθες σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Πνευματικός έκανε ένα βήμα πίσω και σήκωσε “λευκή πετσέτα”

Διαμηνύω πως θα χρειαστούν τον δήμο.Πώς θα χτίσουν τους χώρους χωρίς γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό και τοπικό ρυμοτομικό;Εγώ λοιπόν λέω, πως είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έστω και αν έγινε αυτό το λάθος. Να έλθουν να συνεργαστούμε για το πώς θα αναπτύξουμε το 6ο ΣΠ. ” είπε ο δήμαρχος .

Τι συνέβη; Γιατί  αυτή η “αλλαγή πλεύσης Πνευματικού”;

Κατανόησε ενδεχομένως   τι είπαν στο Περιφερειακό συμβούλιο Τατούλης και Καλλίρης.

Το ότι η Περιφέρεια  κατόρθωσε και  πέτυχε να βρίσκεται στην τελική φάση της παραχώρησης 40 στρεμμάτων του χώρου του στρατοπέδου,ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους ένα σύγχρονο Διοικητήριο της Π.Ε. και αίθουσες για το Πανεπιστήμιο , αποτελεί επιτυχία.

Και η ειδοποιός διαφορά από άλλες προσπάθειες παλαιότερες και τωρινές, είναι πως η Περιφέρεια πέτυχε να γίνει partner της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ για την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.Όλα αυτά δεν θα γίνονταν εάν δεν υπήρχαν μελέτες αξιοποίησης, η χρηματοδότηση,και το χρονοδιάγραμμα.

Επομένως , ουδείς είπε,ούτε  υπονόησε,πως όλο αυτό θα γινόταν ερήμην του δήμου Κορινθίων.

Τι είχε στα χέρια του μέχρι τότε ο Πνευματικός;

Τίποτα.Ίσως γι αυτό και ο εκνευρισμός. 

Γιατί ακόμα και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. παραδέχθηκε πως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας έχει προκριθεί από το Υπουργείο και όχι του Δήμου. Αφού δήλωσε πως  στο διάστημα που βρισκόταν στην Μόσχα ,το Ταμείο του Υπουργείου που έχει την ευθύνη του χώρου επικοινώνησε με το δήμο ζητώντας στοιχεία. «Διαμηνύω στο Ταμείο πως ότι χρειάζεται, ότι θέλει να ρωτήσει να το πράξει γραπτώς! Αν διάλεξαν κάποιον άλλον σχεδιασμό τους διαμηνύω πως χωρίς το Δήμο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Υπάρχει ξεκάθαρα παρέμβαση Τατούλη για να ανακόψει τον σχεδιασμό μας , τον πλήρη σχεδιασμό που έχουμε για τον χώρο! Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση γι αυτό και οι ενέργειες της Περιφέρειας είναι επικίνδυνες και κατακριτέες!»είπε την Δευτέρα. 

Την Τετάρτη στην συνέντευξη Τύπου,έπαψαν οι ενέργειες να είναι κατακριτέες και  ο κ. δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου σε σχέση με το υπουργείο, όπου διαπίστωσε αρκετές καθυστερήσεις,  στην συνεργασία που είχε απο το 2013 με το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια , η οποία σε κάποιο σημείο πάγωσε με ευθύνη του Πανεπιστημίου ,αντιλήφθηκε πως η τοποθέτησή του στο ΔΣ υπήρξε εξαιρετικά ατυχής.

Ποιος θα έβαζε εμπόδια στο δήμο Κορινθίων για ένα τέτοιο θέμα; Ουδείς. Ακόμα και η αντιπολίτευση κρατά χαμηλούς τόνους. Το ζητούμενο είναι πως όλα απο εδω και στο εξής θα γίνονται πιο οργανωμένα με χρονοδιάγραμμα, κοστολόγηση πηγές χρηματοδότησης.Θα υπάρχει εξ αρχής φάκελος και εποπτεία απο την Περιφέρεια και το υπουργείο.

Και μέσα σε αυτό το σκηνικό ο δήμαρχος ,προτίμησε, να κάνει πίσω ολοταχώς  πριν χρεωθεί ο ίδιος εν τέλει πως βάζει εμπόδια σε κάτι που ήδη έχει πάρει τον δρόμο του.

Τζένη Σουκαρά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.