Διαχειριστής

Έτοιμη η Περιφέρεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου αλλά δεν είναι η αρμόδια!

Έτοιμη η Περιφέρεια  για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου αλλά δεν είναι η αρμόδια!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

«Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Ναύπλιο  απαντώντας σε σχετική επερώτηση κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως η περιφέρεια έχει έτοιμο σχέδιο, έτοιμο και χρηματοδοτικό εργαλείο και μάλιστα πριν απο μερικά χρόνια διοργάνωσε διεθνές συνέδριο για το θέμα αυτο στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης , με την συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του υπουργείου υποδομών ,αλλά το υπουργείο ΔΕΝ τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε διατυπώσει τότε.

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

Δυστυχώς όμως όλα παραμένουν στα χαρτιά , όπως και να το κάνεις.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.