Ένα χρόνο μετά την εξαγγελία Αποστόλου στη Νεμέα… καταργήθηκε!

287

Την είχε υποσχεθεί πέρυσι τέτοιες ημέρες από τη Νεμέα και στην διάρκεια των εκδηλώσεων “ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ” ο μέχρι πρότινος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου! Ήταν οι αναφορές των οινοποιών της περιοχής περί του φόρου στο κρασί που οδήγησαν σε εκείνη τη δέσμευση, ο Υπουργός είχε κάνει λόγο για κατάργηση αρχές του 2018 και για μια νομοθετική ρύθμιση που ετοιμαζόταν, παρ ότι το αίτημα μιλούσε για άμεση κατάργηση. (Διαβάστε εδώ)

Ένα χρόνο και κάτι λοιπόν μετά από εκείνη τη δέσμευση και ενώ ο κ.Αποστόλου παρέδωσε πρόσφατα χαρτοφυλάκιο στον Σταύρο Αραχωβίτη, ο φόρος καταργείται! Η κατάργηση δεν έρχεται από την Κυβέρνηση ωστόσο αλλά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την 1734 της 3-9-2018 ακυρώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κρασιού ο οποίος εξ αρχής είχε προκαλέσει αντιδράσεις παρ ότι χαρακτηρισμένος ως “έκτακτος”!

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου γνωστοποίησε την απόφαση του ΣτΕ  σημειώνοντας πως η ακύρωση ήρθε μετά από προσφυγή  δική του και των : Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ),  Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου , Δ. Παγωνά (οινοπαραγωγού από τις Σέρρες) στις αρχές του 2016!

Το αίτημα ήταν η “άμεση ακύρωση του ειδικού φόρου”. 2,5 χρόνια μετά.. δεν το λες και “άμεση ενέργεια” ωστόσο αν μη τι άλλο είναι η εξέλιξη που επιθυμούσαν όχι μόνο όσοι προσέφυγαν αλλά και εκείνοι που δεν το έπραξαν!

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.