Ένα Δ.Σ όλο… αμηχανία!

209

Ήταν ένα συμβούλιο, αυτό της Κορίνθου χθες το απόγευμα, ειδικό από κάθε άποψη! Τυπικά για την εκλογή του νέου του Προέδρου ( εξελέγη ο Τάσος Κοντογιώργος) , ουσιαστικά για την «αμήχανη στιγμή» που κάθε σύμβουλος ένιωσε , ακόμα – ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος!

Οι κινήσεις ήταν προσεκτικές και τα πηγαδάκια πολύ συγκεκριμένα! Κατεγράφησαν εντάσεις, εντοπίστηκαν απουσίες και βιασύνες ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις προκειμένου να μην υπάρξουν συναντήσεις που…θα ήταν δυσάρεστες!

Η μείζονα μειοψηφία σχεδόν στο σύνολό της καθυστέρησε να αφιχθή! Η απουσία της διόλου δεν πτόησε τον ανεξάρτητο Νίκο Σταυρέλη να παροτρύνει τον άλλον ανεξάρτητο ( όπως συνέβη λίγη ώρα μετά)  Χρήστο Χασικίδη να ξεκινήσει την διαδικασία σε μια βιασύνη που…σημειώνεται. «Δεν έχουμε απαρτία» είπε ο γιατρός για να συμβουλέψει όλους «Μην βιάζεστε , όλα θα γίνουν!»

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην αίθουσα έφτασε, κάθισε και χωρίς να συνδιαλαγεί  με κανέναν ( είναι και οι καιροί πονηροί) ο κ. Βασίλης Πανταζής , προσφάτως αποσχισθείς από την παράταξη Νανόπουλου και πλέον επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος .  Έτερος επικεφαλής αλλά… υποψήφιος Δήμαρχος θα δούμε, ο κ.Τιμολέων Πιέτρης παρ΄ότι έφτασε στην ώρα του (για τις 19:00 είχε οριστεί η συνεδρίαση) επέλεξε να μείνει εκτός της αιθούσης έως και το καμπανάκι του Προέδρου ενώ εμφανής ήταν η απόσταση από το Δήμαρχο, είναι βλέπεις αναγνώστη μου και αυτή η δήλωση περί πιθανής συμπόρευσης με το Νίκο Σταυρέλη…

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Γιώργος Οικονόμου άνετος και αλέγκρος (παρά τα όσα έχουν συμβεί) από νωρίς έλαβε τη θέση του στο έδρανο του, έμπροσθεν παρακαλώ του Δημάρχου, ενώ ο Χρήστος Κορδώσης (έτερο πρόσωπο που απασχόλησε την επικαιρότητα για την υποψηφιότητα στη ΝΟΔΕ  και τις στηρίξεις – συμμαχίες) με το χέρι του στο γύψο από το πρόσφατο ατύχημά του αρκέστηκε στο τυπικό της διαδικασίας χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις και συνομιλίες ακόμα και με τον επικεφαλής του Βασίλη Νανόπουλο.

Καταβεβλημένος και απόμακρος ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ,είχε μια στιγμή έκρηξης και διαφωνίας με το νέο του Αντιδήμαρχο Χρήστο Μελέτη αλλά και μια  σύντομη συνομιλία στο ακροατήριο  προτού λάβει τη θέση του στο Προεδρείο όπου και λεπτά αργότερα ανακοίνωσε «μέσα από τα δόντια» την πρόταση περί Αναστασίου Κοντογιώργου. Αμέσως μετά εγκατέλειψε την θέση του ,πλησίασε τον κ.Κοντογιώργο στο έδρανο του και για αρκετά λεπτά συνομίλησαν.  Έτερη έκρηξη κατεγράφη όταν ο Χρήστος Χασικίδης στην διάρκεια της ψηφοφορίας αναφώνησε «Παππάς Αντώνιος» με την επισήμανση απουσιάζει, για να δεχτεί την επιτακτική παρέμβαση του Δημάρχου «να τελειώνει». Ο Δήμαρχος , με το πέρας του συμβουλίου και κατά την αποχώρηση του από το μέγαρο, είχε έτερο πηγαδάκι, στην είσοδο του δημαρχείου, με τον επικεφαλής της μείζονος Βασίλη Νανόπουλο! Τι ειπώθηκε το γνωρίζουν μόνοι οι δυο , το βέβαιον είναι πως δεν ήτο για τα ώτα όλων όσων βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκεί!

Συμπέρασμα;

Μια ωραία ατμόσφαιρα! 

Χριστίνα Τσιορωτά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.