Ένας υποψήφιος με σχέδιο για το “ξεχασμένο” Δερβένι!

1147

Στα χρόνια του Καποδίστρια η αλήθεια είναι πως είχε επισκιαστεί από την λάμψη και την αίγλη του κοσμοπολίτικου Ξυλοκάστρου, αίγλη η οποία τελείωσε βέβαια και με το πέρας της Δημαρχίας Σκούρα!

Το Δερβένι στο δυτικότερο άκρο της Κορινθίας, αμφιβάλω πολλές φορές εάν οι Κορίνθιοι το λογίζουν ως περιοχή τους, ανέμενε από του Καποδιστριακούς Δημάρχους  παρεμβάσεις, ενέργειες, κινήσεις και δράσεις που θα του προσέδιδαν ενός είδους ανάπτυξη! Το τι έλαβε, δεν είναι αντικείμενο αυτής της ανάρτησης, το ζήτημα είναι πως στα Καλλικρατικά χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε να είναι το «αποπάιδι» του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πια, παρ ότι η αίγλη (του Ξυλοκάστρου) έχει χαθεί!  

Γιατί αποπαίδι;

Μα γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία από την εποχή του Καποδίστρια τίθενται ακόμα και σήμερα όμως δεν έχουν επιλυθεί!

Ο Περιφερειακός δρόμος είναι ένα από αυτά! Το Ειρηνοδικείο το οποίο πρόσφατα μάλιστα «πέρασε» και στα χέρια του δήμου ένα έτερο! Το τρίτο σαφώς και αφορά την τουριστική του ανάπτυξη αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι ευρύ που δεν περαιώνεται σε μια σύντομη αναφορά.

Σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα αναφέρεται βάζοντας στο κάδρο το «ξεχασμένο» Δερβένι ο Σπύρος Καραβάς! Οι περισσότεροι ενδεχομένως να τον γνωρίζουν από την ενασχόληση του με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου πλέον όμως θα τον δουν ενεργό στα αυτοδιοικητικά αφού είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον θώκο του διευρυμένου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βάζοντας ανοιχτά πια και τα ζητήματα προτεραιότητας!

«Ο περιφερειακός δρόμος στο Δερβένι είναι άμεση προτεραιότητα» θα γράψει χαρακτηριστικά στα Social Media εκεί όπου αναπτύσσεται ένας άκρως δημιουργικός διάλογος με τους συμπολίτες του και συνεχίζει: «Συγχρόνως με τη διάνοιξη των προβλεπόμενων στο σχέδιο πόλεως οδών που παραμένουν αδιάνοικτες ως τώρα, θα δώσει  τη δυνατότητα ολικής ανάπλασης της παλαιάς εθνικής οδού εντός του οικισμού, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις εντός της κεντρικής αγοράς του Δερβενίου ,επέκταση πεζοδρομίων και ανάπλαση αυτών, ηλεκτροφωτισμό ,πράσινο και ανακαίνιση με επιδότηση των όψεων των κτιρίων.»

Το Δερβένι από μια τέτοια παρέμβαση θ αλλάξει την σημερινή εικόνα του, εικόνα που δεν ικανοποιεί κατοίκους και επαγγελματίες – κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις τους- και σίγουρα δεν ικανοποιεί τους επισκέπτες οι οποίοι αδυνατώντας να κινηθούν άνετα απλά το προσπερνούν!

Μπορεί ο υποψήφιος Δήμαρχος να το υλοποιήσει; Το βέβαιον είναι πως οι μέχρι σήμερα Δήμαρχοι , Καποδιστριακοί και Καλλικρατικοί δεν το έπραξαν!

Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τους προηγούμενους δίνοντας σαφώς προβάδισμα σ εκείνους που θέλουν να είναι οι επόμενοι αφού… ο δικός τους πρότερος βίος είναι “έντιμος”, ήτοι δεν έχουν δοκιμαστεί  στην ανάλογη θέση και ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να τους καταλογίσει μη πράξη, όπως στους εν ενεργεία!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.