Ένας ακόμα Φορέας για τον Κορινθιακό – Έδρα η Κόρινθος…προσωρινά!

619

Και εγένετο…φορέας! Ένας ακόμα Φορέας με σκοπό την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του Κορινθιακού Κόλπου! Ένας φορέας με έδρα την Κόρινθο, έστω και προσωρινά! Ένας Φορέας με 2 Κορίνθιους στις τάξεις του, εις εξ αυτών μάλιστα είναι και ο Πρόεδρος!

Ο λόγος για τον Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου, μια υπόθεση που ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν με την ελπίδα πως η ύπαρξη του θα δώσει ουσιαστικά αποτελέσματα, ουσιαστικότερα τουλάχιστον απ όσα καταγράφονται εως σήμερα και είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα προβλήματα και τις συνέπειες στον Κορινθιακό!

Επί το τυπικόν:
Συστήνεται νέο ΝΠΙΔ Αναλαμβάνει έξι (6) συνολικά περιοχές του Δικτύου εκ των οποίων δύο (2) χερσαίες (όρη Γεράνεια και Ακροκόρινθος), τρεις (3) παράκτιες (Αλυκή Αιγίου, παραλιακή ζώνη από Ναύπακτο ως Ιτέα, και ευρύτερη περιοχή Γαλαξιδίου) και τη μεγάλη θαλάσσια έκταση του Κορινθιακού Κόλπου, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000.
  
Δήμοι
Δήμος Αιγιαλείας
Δήμος Βέλου – Βόχας
Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
Δήμος Δωρίδος
Δήμος Θηβαίων
Δήμος Κορινθίων
Δήμος Λεβαδέων
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας
Δήμος Ναυπακτίας
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Δήμος Πατρέων
Δήμος Σικυωνίων
Δήμος Δελφών

Πρόεδρος Ορίστηκε ο κ. Σταύρος Κεφάλας με τριετή θητεία και δυνατότητα ανανέωσης ενώ στα αναπληρωματικά μέλη που ανακοινώθηκαν συναντούμε και το Δήμαρχο Κορινθίων.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλη ορίζονται οι εξής:

Γεώργιος Αλβανόπουλος, ΠΕ Περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρώτρια την Αμαλία-Μαρία Κουτσογιάννη, ΠΕ Περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ.

Γεώργιος Καπεντζώνης, Πολιτικός Μηχανικός, Δήμαρχος Δωρίδας, ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων, με αναπληρωτή τον Πνευματικό Αλέξανδρο, Δήμαρχο Κορινθίων.

Γεώργιος Ψυχογιός, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αναπληρωτή τον Πετρίτση Γεώργιο, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κεφάλας Σταύρος, ΠΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνου Παναγιώτη, Λογιστή, ομοίως.

Καντήρος Διονύσιος, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρωτή τον Ματθαίου Γεώργιο, Βιολόγο-Ιχθυολόγο, ομοίως.

Δροσόπουλος Αναστάσιος, ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρωτή τον Λατσούδη Παναγιώτη, ομοίως.

Μαυρομάτη Δάφνη, ως εκπρόσωπο των Παραγωγικών Φορέων της Περιοχής με αναπληρωτή τον Μακρόπουλο Πέτρο, ομοίως.

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται ο Κεφάλας Σταύρος του Αναστασίου.

Στο ουσιαστικό κομμάτι τώρα…αναμένουμε να δούμε τα έργα και τις ημέρες!

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.