Έμποροι Κορίνθου, έμποροι Κιάτου και….open mall!

362

Τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαμε για “θεώρηση πραγμάτων’ στην πόλη της Κορίνθου! Σε συνέχεια εκείνης της αναφοράς καταγράφεται μια ακόμα ενέργεια που αποδεικνύει την “θεώρηση” αυτή, ενέργεια που έχει να κάνει με τους Εμπόρους της πόλης, το open mall και την διαβούλευση!

Ορυμαγδός στην πρωτεύουσα για το βιαστικόν του πράγματος μετά την παρουσίαση που έγινε σχεδόν In cognito την περασμένη Παρασκευή στο θεατράκι του δημαρχείου Κορίνθου για την δημιουργία open mall και την ένταξη της Κορίνθου στο πρόγραμμα, σε μια εκδήλωση που η πρόσκληση της βγήκε μόλις 2 ημέρες πριν.


Η προσέλευση ήταν μικρή και η ανησυχία μεγάλη δεδομένου οτι η προθεσμία είναι ασφυκτική, υποβολή φακέλου έως τις 30 Νοεμβρίου, και οι προυποθέσεις συγκεκριμένες, απαιτείται η συλλογή υπογραφών του 80% των εμπόρων που βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης. Βέβαια, ποια προσέλευση θα μπορούσε να υπάρξει όταν η πρόσκληση μιλά ξεκάθαρα για συνεδρίαση του οργάνου για συζήτηση περί των ανοιχτών κέντρων εμπορίου. Σε κανένα σημείο δεν γίνεται λόγος για ανοιχτή παρουσίαση, σε κανένα σημείο δεν μιλά η πρόσκληση για παρουσίαση του προγράμματος, όπως τελικά έγινε, απο συγκεκριμένη εταιρία.

Κατεγράφησαν αντιδράσεις από εμπόρους που μένουν εκτός, από εμπόρους που περιλαμβάνονται αλλά δεν έχουν ενημερωθεί, αντιδράσεις για μια πρόσκληση που βγήκε στο παραπέντε από τον εμπορικό σύλλογο προκειμένου να παρουσιαστεί η πρόταση, για μια υπεύθυνη δήλωση η οποία πρέπει να υπογραφεί ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος.

Ακολούθησαν ενστάσεις αυτοδιοικητικές και παρεμβάσεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στον αέρα από τις αρχές Ιουνίου, μάλιστα η Συμμαχία Πολιτών είχε ενημερώσει για την προκήρυξη και ζητήσει τις ενέργειες του δήμου, ενώ ιδία παρέμβαση είχε γίνει και από το Νίκο Σταυρέλη τον Φεβρουάριο σε συνάρτηση με την δημοτική αγορά της πόλης.

“Βοηθήστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος” ζήτησε ο Δήμαρχος από το βήμα του Συμβουλίου παραδεχόμενος τις καθυστερήσεις και εγκαλώντας τους επικεφαλής “αφού ο δήμος κοιμόταν γιατί δεν μας ξυπνήσατε” προσπερνώντας τις παρεμβάσεις που είχαν ήδη γίνει (η “αμνησία” προφανώς παραμένει), την ίδια ώρα που το Επιμελητήριο – στο οποίο έχουν απευθυνθεί οι έμποροι του Λουτρακίου, επίσης καθυστερημένα και αυτοί- εξαιρείται της διαδικασίας παρ ότι υπάρχει τεχνογνωσία και εμπειρία. “Το Επιμελητήριο έχει διαχειριστεί τέτοια προγράμματα στο παρελθόν, έχει γνώση και εμπειρία, μάλιστα ως Πρόεδρος και στην Διαχειριστική είχα προβλέψει να υπάρχει υπάλληλος στο επιμελητήριο γι αυτά τα θέματα και υπάρχει και σήμερα, μπορούν να τον αξιοποιήσουν” θα πει ο Βασίλης Νανόπουλος δείχνοντας μια ακόμα διέξοδο σήμερα ώστε ο φάκελος  να είναι πλήρης και η πρόταση ανταγωνιστική αφού οι δήμοι που διεκδικούν είναι 325 και δικαιούχοι θα καταστούν μόνο 33 αφού το μπάτζετ αγγίζει τα 50 εκ ευρώ (1,5 σε κάθε δήμο).

Την ίδια ώρα, οι Έμποροι του Κιάτου πραγματοποιούν σήμερα στις 18:00 ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για το ζήτημα ( όχι συνεδρίαση του οργάνου που έλεγε η πρόσκληση του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου), εξηγούν περι τίνος πρόκειται και ζητούν οι έμποροι να έχουν όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου οι δηλώσεις να υπογραφούν μετά την παρουσίαση και όχι “πόρτα- πόρτα” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων πως θα πράξει ο εμπορικός σύλλογος και ο ίδιος, αφού χρησιμοποίησε “πληθυντικό”.

Οι έμποροι, όπως εξ αρχής σημειώνεται στην πρόσκληση, μιλούν για καθυστερήσεις της δημοτικής αρχής και πολύμηνες πιέσεις του συλλόγου, στην Κόρινθο η αγαστή συνεργασία εμπόρων και δήμου υμνήθηκε από τον Πρόεδρο Γεώργαρη αν και δεν εξηγήθηκε γιατί από τον Ιούνιο δεν είχε αποτελέσματα!

Θεώρηση αναγνώστη μου! Θεώρηση!

Χριστίνα Τσιορωτά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.