Oι δήμαρχοι τους «γύρισαν την πλάτη»

493

Tην πλάτη γύρισαν εχθές οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου στην ημερίδα που αφορούσε τους πρόσφυγες και το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα .Παρών ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Σημειώνουμε πως την ημερίδα την διοργάνωσαν η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.Από ότι αντιλαμβανόμαστε από τις απουσίες το θέμα ελάχιστα ενδιέφερε τους δημάρχους.Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιοι έκαναν ένα είδος «μποϋκοτάζ» στον κ. Καμπόσο και δεν υπήρξαν συμμετοχές αυτοδιοικητικές.
Σημειώνουμε δε, ότι το πρόγραμμα στοχεύει στο κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και στη μετεγκατάστασή τους σε κατοικίες στις πόλεις και υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση ,στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς με προτεραιότητα στις οικογένειες.
Τώρα αυτό αφορά μια «κοινωνία φοβική» και οι ταγοί συμπορεύονται μαζί της; Κάποιος να μας το εξηγήσει αυτό. Διότι αυτά τα προγράμματα τουλάχιστον εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες και ασφάλεια στους πολίτες ..Ποιος στα αλήθεια αισθάνεται επαναπαυμένος από την οποιαδήποτε «γκετοποίηση»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.