Στα μέσα του τρύγου η σταφίδα, που πάει για πιο ψηλά

329

 \r\n

\r\n

\r\n\r\nΓύρω στο 20% υπολογίζεται η µείωση για τη µαύρη Κορινθιακή σταφίδα πανελλαδικά, σύµφωνα µε πρώτες εκτιµήσεις από \r\n\r\n

\r\n

την Παναιγιάλειο. Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, -που αν και δεν παράγει κορινθιακή σταφίδα αλλά σουλτανίνα- αναµένεται υπερπαραγωγή γεγονός που θα οξύνει τον ανταγωνισµό µε το ελληνικό προϊόν στη διεκδίκηση ξένων αγορών αλλά και στις βιοµηχανίες τροφίµων και αρτοσκευασµάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.«Βρισκόµαστε στα µέσα του τρύγου και αναµένουµε µια µείωση από πέρσι γύρω στο 20%. Ποιοτικά είµαστε καλύτερα και σίγουρα φέτος οι τιµές θα είναι καλύτερες από πέρσι», σηµειώνει ο Αθ. Σωτηρόπουλος, πρόεδρος στην ΠΕΣ. «Η Παναιγιάλειος θα προσπαθήσει να δώσει καλύτερη τιµή στο προϊόν. Υπενθυµίζεται ότι πέρσι η τιµή παραγωγού ήταν στα 80 λεπτά το κιλό και στην εκκαθάριση η σταφίδα Βοστίτσα που είναι ΠΟΠ πήρε και 10 λεπτά παραπάνω», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΕΣ. «Συνεργαζόµαστε και παίρνουµε προϊόν και από Μεσσηνία και από Ηλεία. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι η σταφίδα είναι ένα καθαρά εξαγώγιµο προϊόν. Ένας αιµατοδότης της ελληνικής οικονοµίας», αναφέρει στην Agrenda.\r\nΠαράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΣ απευθύνει µια σύσταση προς τους παραγωγούς σταφίδας που δίνουν το προϊόν τους για οινοποίηση. «∆εν πρέπει να πηγαίνει για οινοποίηση, καθώς επιδοτείται. Επιπλέον, θα υπάρξει έλλειψη και δεν θα µπορέσουµε να καλύψουµε τη ζήτηση από το εξωτερικό». Όσον αφορά τη συνδεδεµένη ενίσχυση που θα δοθεί ο ίδιος αναφέρει ότι: «Θα βοηθήσει αρκεί να µην υπάρξουν “µαϊµού” τιµολόγια για να επωφεληθούν κάποιοι».\r\n\r\n

\r\n

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.