Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Γιλντιρίμ

355
Turkey's new Prime Minister Binali Yildirim reads his government's programme at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, May 24, 2016. REUTERS/Umit Bektas

 \r\n\r\nΗ νέα κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έλαβε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από την τουρκική Βουλή.\r\n\r\nΣυνολικά 315 από τους 550 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης, ενώ 138 την καταψήφισαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ισμαήλ Καχραμάν.\r\n\r\nΟ Γιλντιρίμ είναι στενός σύμμαχος του Ερντογάν και συνιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ). Ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ως νέου ηγέτη του ΑΚ στο έκτακτο συνέδριο.\r\n\r\nΟ διορισμός του Γιλντιρίμ είναι ένα ακόμη βήμα στα σχέδια του Ερντογάν για τη μετάβαση σε ένα πλήρες προεδρικό σύστημα στην Τουρκία.\r\n\r\nΟ Γιλντιρίμ διαδέχεται τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είπε ότι παραιτήθηκε ύστερα από εβδομάδες τεταμένων σχέσεων με τον Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.