Στους δρόμους οι δάσκαλοι στις 24 Νοεμβρίου

561

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και τρίωρη στάση εργασίας καλεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος τους δασκάλους την επόμενη Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στις 13:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η κινητοποίηση διοργανώνεται για να γίνει πράξη η θεσμοθέτηση της δίχρονης δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά και για να εκφραστεί η αντίθεση στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.
Tο Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να χτυπήσει αιφνιδιαστικά την προσχολική αγωγή και όπως όλα δείχνουν η παιδεία, όπως και τα άλλα κοινωνικά αγαθά μπήκε στο κρεβάτι του Προκρούστη και κόπηκαν οι δαπάνες για να υπηρετηθούν τα μνημόνια και οι απαιτήσεις, βουλιάζοντάς την ακόμα πιο πολύ στην ανυπαρξία. Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη για δαπάνες στην παιδεία με ποσοστό μείωσης δαπανών στα χρόνια των μνημονίων που αγγίζει το 36% !!!
Γ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.