Π. Νίκας: Το υπουργείο μας έδωσε… λάθος κωδικό

438

Μέσω επιστολής στην ΚΕΔΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, έδωσε στη δημοσιότητα τους 51 δήμους που δεν ήταν συνεπείς στην κατάθεση υποβολής των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων. Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, μόλις 4 στους 10 ΟΤΑ μερίμνησαν να καταθέσουν εντός χρονικών πλαισίων τα όρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι πρότινος οι πολίτες να αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με έρευνα του Ελεύθερου Τύπου, διαπιστώθηκε πως οι δήμοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις τους τόσο στην υποστελέχωση προσωπικού όσο και στην κακή συνεννόηση με το υπουργείο.
Επ’ αυτού τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξήγησε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος απέστειλε… λάθος κωδικό στην πολεοδομία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στο σύστημα και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες. Μετά από συνεχή επικοινωνία με το ΥΠΕΝ, στάλθηκε νέος κωδικός και εκτιμά, ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν κατατεθεί τα όρια τόσο για την Καλαμάτα όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές που υπάγονται στον δήμο του.
Δήμαρχε, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Τόσες ασχολίες έχουν το τελευταίο διάστημα, έκαναν κι αυτοί ένα… λαθάκι. Θα τους σκοτώσουμε τους ανθρώπους; Σημασία έχει πάντως, ότι υπάρχει πλέον ο σωστός κωδικός και μπορείτε πλέον να καταθέσετε τα όρια. Πάντως, για να είμαστε και δίκαιοι, το υπουργείο, επειδή μάλλον ήξερε εκ των προτέρων ότι θα γίνουν κάποια λάθη και θα υπάρξουν καθυστερήσεις, κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία στη Βουλή, δίνοντας νέα και τελευταία παράταση για την περίοδο ανάρτησης των δασικών χαρτών, έως 27 Ιουλίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.