ΠΑΜΕ Κορινθίας: Η μόνη μας απάντηση είναι η συλλογική δράση

668

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Κορινθίας που διοργανώνει συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στα Περιβολάκια, αναφέρει τα εξής: «Απέναντι στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να αυξήσουν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών με τα νέα μέτρα – «φωτιά» που φέρνουν η τρίτη «αξιολόγηση» και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, απέναντι στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη πρέπει να στείλει ένα δυνατό μήνυμα εργατικής – λαϊκής αντίστασης, να συμβάλει στην προσπάθεια για παραπέρα άνοδο των αγώνων, για το πέρασμα στην αντεπίθεση.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία θέλουν να μας πείσουν ότι βγαίνουμε από το τούνελ, ότι τα δύσκολα έφυγαν, μας προωθούν το ιδεολόγημα της «δίκαιης ανάπτυξης». Την απάντηση στο ερώτημα “Για ποιον είναι αυτή η ανάπτυξη;” την δίνει η στυγνή πραγματικότητα στους χώρους εργασίας και στις ζωές τον εργαζομένων, των ανέργων. Εντατικοποίηση, μισθοί χαρτζιλίκια, απουσία συλλογικών συμβάσεων, δουλεία τις Κυριακές, τρομοκρατία για να μην σηκώσει κανείς εργαζόμενος κεφάλι. Ενώ από την άλλη, δις ευρώ χωρίς περιορισμό στο ΝΑΤΟ, δις ευρώ για την αγορά F16. Φοροαπαλλαγές στην εργοδοσία.

Ετοιμάζουν νέο χτύπημα  στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων στο δικαίωμα στην απεργία. Έχουν αρχίσει και στην περιοχή μας πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, οι σχολικές καθαρίστριες στο Λουτράκι είναι απλήρωτες 3 μήνες. Η εντατικοποιημένη δουλειά στα supermarket, είναι μόνιμο φαινόμενο, η δουλειά τις Κυριακές επεκτείνεται. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους, τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν, είναι πάγιες επιδιώξεις της εργοδοσίας για την αύξηση τον κερδών τους.

Η μόνη απάντηση μας είναι η οργάνωση μας, η συλλογική μας δράση, απέναντι στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο να έρθει σε επαφή με το σωματείο, να παλέψουμε για κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας, κανένα ρεύμα λαϊκού νοικοκυριού να μην κοπεί. Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη 18.00 στα περιβολάκια στην Κόρινθο.

Διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€

Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αυξήσεις στους μισθούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.