Καλλίρης: ‘’Καμία γενιά δεν θα δει το δάσος όπως ήταν’’

699

Άμεση αναδάσωση στις περιοχές Αγίων Θεοδώρων, Αγίων Αποστόλων και Ρυτού Κορινθίας

Δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα στο θέμα της αναδάσωσης των περιοχών που έπληξαν οι πυρκαγιές, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Καλλίρης, ενώ άμεσα θα ολοκληρωθεί η σύνταξη μελέτης για τρόπους αποτροπής του κύριου προβλήματος που είναι η διάβρωση και κατ’ επέκταση των συνεπειών μετά τις πυρκαγιές, με την εκμετάλλευση μέρους του καμένου υλικού.

Στη Κορινθία υπήρξαν πολλά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, με τα τρία σοβαρότερα να είναι στις περιοχές των Αγίων Θεοδώρων (125 στρέμματα) και Αγίων Αποστόλων (700 στρέμματα) όπου έχασαν τη ζωή τους 2 συμπολίτες μας και ένας πυροσβέστης, και τη μεγαλύτερη πυρκαγιά εξ’ αυτών στη περιοχή του Ρυτού Κορινθίας (3.600 στρέμματα).

Ο κ. Καλλίρης επισημαίνει πως από τη πυρκαγιά στο Ρυτό, έχει φθαρεί το τουριστικό προφίλ της περιοχής καθώς το κομμάτι γης που κάηκε, αποτελεί το δρόμο προς την Επίδαυρο. Παράλληλα, αναφέρει πως θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση της βλάστησης, καθώς σε διάρκεια ενός μήνα θα αρχίσει η αναβλάστηση κάποιων ειδών, ωστόσο η περιοχή δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν.

 

Ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας, κ. Καλλίρης, εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και αποδίδει επαίνους στις υπηρεσίες πυρόσβεσης, στους εθελοντές και σε όσους συνέβαλλαν στη καταστολή των πυρκαγιών.

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.