Ενδείξεις εμπρησμού για τη φωτιά στο Ρητό

933

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού υπάρχουν για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ρητού, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή που ξέσπασε και από τον ίδιο τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου κ. Ι. Θεοδωρόπουλο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και για πολλές ώρες. Ο ίδιος, λόγω και της θέσης του, δεν δηλώνει ευθέως ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια αφού κάτι τέτοιο θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος, αφήνει όμως να εννοηθεί από τα λεγόμενά του ότι η έναρξη της πυρκαγιάς έγινε υπό… περίεργες συνθήκες.

Η φωτιά έκαψε τεράστια έκταση δάσους, απείλησε σπίτια της ευρύτερης περιοχής, κινδύνευσαν πυροσβέστες κατά την ώρα του καθήκοντος και γενικά απειλήθηκε ένας μεγάλος πνεύμονας οξυγόνου. Κι αν δεν ήταν το «χέρι του Θεού» να φέρει την ξαφνική νεροποντή, τα πράγματα μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων όταν έπεσε η νύχτα, θα ήταν ανεξέλεγκτα. Στο σημείο έφτασαν από την αρχή, πολλοί τοπικοί παράγοντες του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Π. Καλλίρης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κα Ντίνα Νικολάκου.

Ακόμα και αυτή την ώρα στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή της Π.Υ. Κορίνθου που βρισκόταν στην περιοχή, δήλωσε ότι επιχειρούν αυτή την ώρα 30 οχήματα και 130 περίπου άνδρες, πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές καθώς και αρκετά εναέρια μέσα. Εκείνη την ώρα μάλιστα καλούσε από τον ασύρματο τα εναέρια μέσα να επέμβουν σε χαράδρα που ήταν δύσβατη και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα το μέτωπο θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της πυροσβεστικής…
Γ.Ρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.