Αρχηγική δήλωση Σαμαρά για τα σκουπίδια κηρύσσει τον πόλεμο στην Πελοπόννησο

384

«Η θέση της παράταξης είναι ξεκάθαρη και τελική».

Αυτό δήλωσε σήμερα για το θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς για την θέση της ΝΔ στο θέμα με αφορμή την επερώτηση των 10 Πελοποννησίων βουλευτών αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα.
Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε αυτή την στοχευμένη δήλωση από το Άστρος της Κυνουρίας όπου παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της β΄Εθνοσυνέλευσης ,δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Στην πολιτική ερμηνεύονται οι δηλώσεις αλλά και οι συμβολισμοί. Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να περιδιαβαίνει τις εκδηλώσεις ανά την Πελοπόννησο και η παρουσία του στην Αρκαδία αποτελεί τον πρώτο συμβολισμό.
Ο δεύτερος συμβολισμός είναι η προώθηση του βουλευτή Κώστα Βλάσση ,τον οποίο ως φαίνεται στηρίζει για υποψήφιο Περιφερειάρχη ,γεγονός που μάλλον τον βλάπτει γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δεν δρα ως απόμαχος ή επίτιμος αλλά ως αρχηγός.

Αρχηγός όμως τίνος; Εκεί είναι το ερώτημα.

Η απάντηση που έδωσε για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι σαφέστατη.Δείχνει διαθέσεις και προθέσεις
«Η θέση της παράταξης είναι ξεκάθαρη και τελική» δηλ. «τελεσίδικη», θα προσθέσουμε εμείς.Και αυτή η δήλωση είναι αρχηγική. Πάει ένα βήμα μπροστά από τον εν ενεργεία αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη ,διότι βάζει τελεία και παύλα και «απαγορεύει» οποιονδήποτε πολιτικό ελιγμό,ακόμα και στην κορυφή.
Είναι αρχηγική διότι δείχνει σε όλους τους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ πως είναι ο «παικτης» της γαλάζιας παράταξης στην Πελοπόννησο και ουδείς άλλος .
Και ως ο «παίκτης» κυρήσσει τον πόλεμο στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.