Αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την χαλαζόπτωση στο τέλος του χρόνου

408

Στο Ναύπλιο βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη παρόντος του Περιφερειάρχη, του δημάρχου Άργους Μυκηνών ,του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας,των τριών βουλευτών του νομούκαι του προέδρου του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που σημειώθηκαν από την χαλαζόπτωση της 16ης Ιουνίου. Ο Περιφερειάρχης με δεδομένο το μέγεθος της καταστροφής ζήτησε από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών να αποστείλει αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και για συμπληρωματικά μέτρα ενίσχυσης των αγροτών πέρα από την αυτονόητη αποζημίωση του ΕΛΓΑ, όπως είναι το πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο, κ.α.

Ο Υπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων, κάτι βέβαια που προϋποθέτει και την άμεση υποβολή των δηλώσεων από τους ίδιους τους πληγέντες. Αυτό θα οδηγούσε σε μία γρήγορη οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής που αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο στάδιο για την διαδικασία της αποζημίωσης. Επιπλέον συμφωνήθηκε να γίνει στην πρώτη φάση των ελέγχων η εκτίμηση της ζημιάς στα πυρηνόκαρπα (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) όπου η ζημιά είναι ήδη εμφανής και σε μια δεύτερη φάση στα εσπεριδοειδή στα οποία η ζημιά θα φανεί καλύτερα προϊόντος του χρόνου.
Σε κάθε περίπτωση υπήρξε μια δέσμευση από τον Υπουργό ότι οι αποζημιώσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων των επιτροπών και εκτίμησε πως οι πρώτες πληρωμές δύναται να ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.