admin

Πίσω από την κατάργηση του Στρατοπέδου στην Καλαμάτα η βεντέτα Καμμένου – Σαμαρά

Πίσω από την κατάργηση του Στρατοπέδου στην Καλαμάτα η βεντέτα Καμμένου – Σαμαρά
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Aναστάτωση επικρατεί στην Καλαμάτα μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,ο οποίος προανήγγειλε το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας εκτοξεύοντας παράλληλα κατηγορίες για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για «τετράδια» με ρουσφέτια που του έστελνε .
Παρα το γεγονός πως οι δηλώσεις Καμμένου για το στρατόπεδο ήταν αναμενόμενες και το είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μας ,ο ντόρος που δημιουργήθηκε είναι μεγάλος για το ύφος που συνοδεύεται μια τέτοια ανακοίνωση, αλλά και τα μέτωπα που ανοίγει προκαλώντας.

Γιατί όμως ο Υπουργός ανοίγει τέτοια μέτωπα κάνοντας προσωπικές επιθέσεις;
Για να ενισχύσει την απόφασή του προφανώς! Και ο Πάνος Καμμένος ξέρει την σημασία της επικοινωνίας.
Διότι οι λόγοι της απόφασης του για το κλείσιμο του στρατοπέδου είναι πολιτικοί και οικονομικοί.
Η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και προβλέπει το κλείσιμο Κέντρων Εκπαί¬δευσης Νεοσυλλέκτων στην ενδοχώρα και μεταφορά τους ουσιαστικά κοντά στην παραμεθόριο με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.

Το ύφος όμως που προαναγγέλει ο υπουργός την κατάργηση του στρατοπέδου , ενδεχομένως αφορά πολιτική προέκταση και την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Πάνο Καμμένο.
Υπενθυμίζουμε ότι και στις 2 Ιουνίου 2016 ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει στη Βουλή για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».

Αυτό ερμηνεύεται και από τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ο οποίος δήλωσε ότι το Στρατόπεδο της Καλαμάτας έχει μπει στη διελκυστίνδα πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων και απόδειξη είναι πως αναφορά γι αυτό το στρατόπεδο μόνο γίνεται ενώ ζήτησε να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός για το θέμα.

Να ανακατασκευάσει άμεσα τις δηλώσεις του για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι «οι αναφορές του για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας είναι τουλάχιστον απαξιωτικές και θα έπρεπε ήδη να τις είχε ανασκευάσει δημόσια. Θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι από τη θεσμική του θέση εκπροσωπεί την πολιτεία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να εδραιώσει τέτοιους είδους σχέσεις με την Εκκλησία. Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα η επίδειξη υπευθυνότητας και σύνεσης αποτελεί δείγμα πολιτικού ήθους και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή μιας κοινωνίας σε δεινή θέση.»
Απ’ την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει ακλόνητα πιστή στη δέσμευσή της για ενίσχυση των δομών και υποδομών της, ώστε να ενδυναμώνει την τοπική της οικονομία,τονίζεται στο δελτίο τύπου και καλεί «όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να πολλαπλασιάσουν τη φωνή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο, παρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Tζενη Σουκαρά

Search in Site

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *