admin

Ναυτιλιακός εξοπλισμός & οχήματα  μεγάλης  αξίας στο στόχαστρο σπείρας

Ναυτιλιακός εξοπλισμός & οχήματα  μεγάλης  αξίας στο στόχαστρο σπείρας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Της Χριστίνας Τσιορωτά

7 περιστατικά αφαίρεσης ναυτιλιακού εξοπλισμού καταγράφονται μέσα σε μόλις μια εβδομάδα σε Λουτράκι – Αλμυρή – Αγίους Θεοδώρους και ευρύτερα. Οι ιδιοκτήτες ξυπνούν το πρωί και διαπιστώνουν πως η περιουσία τους λείπει – ακόμα και μέσα από την αυλή του σπιτιού τους (!)- χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Πρόκειται για εξοπλισμό μεγάλης αξίας και σε διάστημα ιδιαίτερα μικρό , δεδομένα που οδηγούν αναμφίβολα σε σενάρια περί οργανωμένης κίνησης από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι αφαιρούν! Οι ιδιοκτήτες που έχουν πέσει θύματα έως σήμερα δεν θεωρούν σαφώς πως πρόκειται για τυχαία περιστατικά, μιλούν δε για ένα κόστος ζημιάς που ξεκινά από τις 3 χιλιάδες ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το φαινόμενο έγινε γνωστό όταν στις 7 Οκτωβρίου ιδιοκτήτης ναυτιλιακού εξοπλισμού από το Λουτράκι κοινοποίησε στο Facebook το περιστατικό παραθέτοντας τον εξοπλισμό που αφαιρέθηκε και ζητώντας βεβαίως τη συνδρομή των Social Media  η  δύναμη των οποίων σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τεράστια, προκειμένου είτε να συγκεντρωθούν  πληροφορίες είτε να εντοπιστεί ο εξοπλισμός. Όπως θα πει στο Moriasnews.gr ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, στάθηκε τυχερός στην ατυχία του αφού οι επιτήδειοι αναγκάστηκαν να αφήσουν την βάρκα στην αυλή του σπιτιού όπου και εισέβαλαν διότι δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να την αφαιρέσουν! «Αρκέστηκαν» λοιπόν μονάχα σε ότι μπορούσαν να πάρουν , ήτοι, μηχανή yamaha 8hp 2017 μοντέλο χωρίς λαγουδέρα  και lowrance hds 5 gen 2, αξίας πλέον των 4.000 ευρώ!

Όσοι διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό είναι ιδιαιτέρως θορυβημένοι από την συχνότητα των περιστατικών αλλά και από το γεγονός της αδυναμίας που υπάρχει στον εντοπισμό των δραστών. Από την πλευρά τους έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά αγνώστων, στο τυπικόν του ζητήματος , επί της ουσίας ωστόσο δεν υπάρχει αποτέλεσμα αφού οι αρμοδιότητες του φορέα παρέμβασης δεν είναι ξεκάθαρες , παράλληλα όμως δεν υπάρχει – τουλάχιστον επίσημα- περιγραφή , πληροφορίες , ενδείξεις  για συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Το βέβαιο είναι πως υπάρχει διάχυτη στις τάξεις των αλιέων η πεποίθηση πως πρόκειται για ένα κύκλωμα που αφαιρεί εξοπλισμό και κατόπιν τον εμπορεύεται προκειμένου να αποκομίσει τεράστια κέρδη!

 

Και οχήματα μεγάλης αξίας στο στόχαστρο

 

Ο ναυτιλιακός εξοπλισμός όμως δεν είναι ο μόνος που έχει γίνει αντικείμενο κλοπής. Μιλάμε και για οχήματα μεγάλης αξίας που εν ριπή οφθαλμού χάνονται οδηγώντας τους ιδιοκτήτες τους ακόμα και σε απόδοση μεγάλης αμοιβής για την οποιαδήποτε πληροφορία ή εύρεση του οχήματος. Πριν από λίγες ημέρες εκλάπη αυτοκίνητο μεγάλης αξίας στο Κιάτο, σήμερα τα χαράματα καταγράφεται κλοπή BMW στην Κόρινθο, κλοπή την οποίαν κοινοποίησε επίσης στα Social Media  ο ιδιοκτήτης της ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες.

 

Θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με το ρεπορτάζ από τις αρμόδιες αρχές.

 

 

 

Search in Site

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *