admin

Η Sparkasse που δεν ήλθε με τον Σαμαρά, έρχεται με τον Τατούλη και τον Τσίπρα

Η  Sparkasse που δεν ήλθε με τον Σαμαρά, έρχεται με τον Τατούλη και τον Τσίπρα
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kαι να, που από ό,τι φαίνεται η Sparkasse μπαίνει στην ζωή των Πελοποννησίων μετά από την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη,τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ και τον κ. Felzen υψηλόβαθμο στέλεχος της Sparkasse, των Γερμανών Επάρχων του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer και του Calw κ. Helmut Riegger .

H είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική, εάν πληροφορηθεί κανείς τι σημαίνει μια συνεργασία με την Sparkasse για την χώρα μας και την Πελοπόννησο εν προκειμένω. Αναφερόμεστε λοιπόν στον τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο συνεταιριστικών τραπεζών στην Γερμανία ο όμιλος των τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών -σε όρους κεφαλαίων- μετά την Deutsche Bank, λειτουργώντας περισσότερα από 430 καταστήματα στην επικράτεια όλων των ομόσπονδων κρατιδίων, παρέχοντας χορηγήσεις σε περιοχές και κρατίδια της εμβέλειας τους, με τους Δήμους να συμμετέχουν κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο τους.
Οι Sparkassen (περιφερειακές αποταμιευτικές τράπεζες) δεν έχουν σκοπό το κέρδος, αλλά την εξυπηρέτηση των τραπεζικών αναγκών της χώρας.

O ΣΑΜΑΡΑΣ , Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

«Είμαστε έτοιμοι για την επεξεργασία του σχεδίου για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί της χώρας είναι ενήμεροι για το εγχείρημα αυτό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ moriasnews το «εγχείρημα» για την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο απασχόλησε και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό και μάλιστα είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με την παρουσία πολλών αρμοδίων υπουργών της εποχής. Παρέμεινε όμως στα χαρτιά και στις συσκέψεις γιατί η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και χρειάζεται συνέπεια,γνώση, σχέδιο και στρατηγική.
Το εγχείρημα όμως δεν το εγκατέλειψε ο Π.Τατούλης.
Αν λοιπόν μιλάμε με πολιτικούς όρους φαίνεται πως Περιφερειάρχης και υπουργοί με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό έχουν βρει κοινό τόπο συνεννόησης στο πεδίο μεγάλων και κυρίως «προχωρημένων» πρωτοβουλιών για την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Και αυτό είναι σίγουρα ένα καλό νέο και μας αφορά όλους.

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο,θα λειτουργήσει θετικά στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, και θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία της Πελοποννήσου, τόσο στο επίπεδο της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα, όσο και στο επίπεδο της υλοποίησης αδειοδοτημένων επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια απαιτείται πολύ δουλειά ακόμα για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, ο οποίος θα διευκολύνει τα μέγιστα την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου.

Τόσο ο Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ, όσο και ο εκπρόσωπος της Sparkasse, χαρακτήρισαν το πολιτικό κύρος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ισχυρό χαρτί επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η προσπάθεια είναι δύσκολη, όταν υπάρχει ωστόσο τέτοια πολιτική βούληση είναι εφικτό να επιτύχει». Οι Έπαρχοι κ.κ. Bauer και Riegger, οι οποίοι είναι θεσμικά οι επικεφαλής των Sparkasse στην περιοχή ευθύνης τους, εξέφρασαν τη βούληση να διευκολύνουν σημαντικά την προσπάθεια αυτή, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τατούλη, όσο και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του περιφερειακού θεσμού στην Ελλάδα.
Αποφασίστηκε τέλος η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού.

Search in Site

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *